Hírek

Jön a 21. Gabora Gála

Január ötödikén ismét megrendezik a hagyományos öregfiúk-teremtornát Salgótarjánban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az egyik ágon a Pécs, az Újpest és a Győri ETO öregfiúk csapata játszik majd a csoportmérkőzések során, a salgótarjáni Gabora Gálán, a másik csoportban pedig a Hotel Salgó, a Videoton és a Ferencvárosi Sasok szerepelnek.

A jótékonysági öregfiúk-torna ötletgazdája és főszervezője Gabora János. Munkájának köszönhetően évről-évre megcsodálhatja az egykori futballnagyságokat a salgótarjáni publikum. A sztárnévsor olyan hosszú és tekintélyes, hogy teljesen felesleges lenne szemezgetni belőle, inkább kattintsanak a rendezvény honlapjára, és győződjenek meg a saját szemükkel arról, hogy a maga nemében valóban ez a legszínvonalasabb teremgála napjainkban!

Gabora János mögött 35 éves vendéglátós múlt áll, de versenyszervezői képessége is vitathatatlan. A gála teljes bevételét minden alkalommal egy-egy helyi intézménynek ajánlja fel, amely gyerekek, fiatalok nevelésével foglalkozik.

– Édesanyám a Nógrád Megyei Gyermek- és Ifjúságvédő Intézet konyháján dolgozott, édesapám pedig korábban a Salgótarjánban működő zenész-pincér válogatottban focizott szabadidejében – mesélt a kezdetekről a Rangadó.hu megkeresésére Gabora János. – Apám kérdezte, miért nem szervezem újra a csapatot, ha úgyis bele vagyok bolondulva a fociba, szóval ő adta az ötletet. A szervezés megtörtént, és kit hívjunk meg első alkalommal, ha nem az ország legnépszerűbb csapatát, a Fradi öregfiúkat Szűcs Lajossal, Fenyvesi Mátéval, Hajdu Józseffel! Az eredményt ugyan ki számolja… Tíz-hétre nyertünk! Megvertük a Fradit!

Az első gála teljes bevételét a gyermekvédelmi intézet kapta, a második alkalom előtt pedig már több helyről keresték a főszervezőt, mondván, ők is szeretnének részesülni a jótékonyság összegéből.

– A Gyógypedagógiai Intézet, egy speciális iskola volt a következő. A kecskeméti SOS Gyermekfalu is jelentkezett, de mondtam nekik, hogy ez egy helyi rendezvény, mert Salgótarjánban is nagyon sokan rá vannak szorulva a segítségre – folytatta Gabora János. – Ez egy politikamentes sportesemény, hiszen gyermekekről van szó, erre nagyon büszke vagyok. Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc is két-két alkalommal volt a gála fővédnöke. Nagyon sokat kell mennem, szinte már belerokkanok, de mindenki szívesen ad, a város, a vállalkozók és a szállodák mellettünk állnak, és már a nap végén kézzel fogható a támogatás, hiszen nem nekem adják a pénzt, hanem közvetlenül azokhoz juttatják el, akik rászorulnak.

Nem túlzás, ha kijelentjük, az országban nincs még egy ilyen rendezvény, nem véletlen, hogy a Sport Televízió is beharangozót és összefoglalót sugároz róla, és egy csapattal is részt vesz a gálán.

– A közelmúlt legnagyobb labdarúgói vesznek részt a gálán, a saját költségükön – mesélte Gabora János. – Máshol pont fordítva működik a dolog, tiszteletdíjat és benzinpénzt kérnek, amin napjainkban nem is lehet csodálkozni, de ebben az esetben nem lehetne megszervezni ezt a tornát, mert akkor a gyerekeknek mit adnánk? A résztvevők között volt korábban Lothar Mätthaus, akit egykor a világ legjobb játékosának választottak, de olimpiai- és világbajnok sportolók is rendszeresen ellátogatnak hozzánk, most is itt lesznek a londoni aranyérmesek. Vannak olyan érdeklődők, akik már másfél hónapja kerestek, hogy jegyet szeretnének, hiszen az ország minden pontjából elkísérik kedvenc csapatukat.

A fáradhatatlan főszervező azt vallja, a világon a legnagyobb öröm, ha valaki a gyermekeknek segíthet. Ezúttal a Dornyay Béla Általános Iskolát támogatják a gálával, méghozzá tekintélyes összeggel, várhatóan hatvanmillió forinttal.

– Tíz éve kért meg az iskola akkori vezetése, és most került rájuk a sor. Nagyon örülök, hogy eleget tudok tenni az ígéretemnek. Nagyon szegény intézményről van szó, amely sporteszközök pótlására, felújításra költi a pénzt – mesélte Gabora János.

Olvasói sztorik