Hírek

Az egyéni sikerek már nem motiválják

December 28-án rendezik Győrben a Fehér Miklós Nemzetközi Labdarúgó Emlékgálát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az öregfiúk torna teljes bevételét az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány kapja, amely a koraszülöttek megmentéséért dolgozik. A nyolcvanas, a kilencvenes és a kétezres évek legendái két csoportban körmérkőzéseket játszanak, a két győztes vívja majd a döntőt. A gála egyik szervezője a Rangadó.hu szakértője, Szanyó Károly, egykori olimpikon labdarúgó, aki az Újpest együttesével bajnokságot nyert, majd a Győri ETO-ban is szerepelt. Tavaly is a segített a gála létrehozásában, és idén is sokat tett azért, hogy a torna sikeres legyen – írja a győri klub honlapja.

– Peczár Lászlóval több, mint tíz éves barátságot ápolunk. Amikor Győrbe kerültem az ETO-hoz, ő volt a klub ügyvezetője, és bár mindketten elkerültünk a zöld-fehérektől, a jó kapcsolat megmaradt – mesélte Szanyó Károly. – Amikor egyszer arról beszélgettünk, hogy az alapítvány, amelynek ő az elnöke, egy öregfiúk-tornát szeretne szervezni, azonnal felajánlottam a segítségemet. Tudtam, hogy koraszülött gyerekekről van szó, így nem volt kérdés számomra, hogy kiállok az ügy mellett, vagy sem. Az pedig, hogy ezzel Fehér Miki emlékét is ápoljuk, nemcsak nekem, hanem nyugodtan mondhatom, az összes csapat és összes játékos számára fontos és megtisztelő.

A korábbi gálákon egyéni címeket is besöpört az Újpest csapatával Szanyó Károly, és a kiemelt öregfiúk-bajnokságban is csapata egyik legjobbja.

– Jól megy a játék, nem tagadom, remélem, ezt a gálán bizonytani tudom. Az egyéni sikerek már nem annyira motiválnak, nem számít, hogy gólkirály leszek-e, vagy a torna legjobb játékosa. Szórakoztatni szeretnénk a közönséget, bízom benne, hogy sokan kilátogatnak majd a csarnokba, és aki eljön, jól érzi majd magát, akár nézőként, akár játékosként – mondta Szanyó.

Olvasói sztorik