Hírek

Számára az Újpest az etalon!

Szanyó Károly célja, hogy a közeljövőben tovább lépkedjen az edzői szamárlétrán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Amint arról beszámoltunk, az Újpest öregfiúk-csapata százszázalékos teljesítménnyel nyerte a Győrben rendezett hagyományos Fehér Miklós-emléktornát. A többek között Véber György, Kovács Zoltán, Erős Károly és Szlezák Zoltán nevével fémjelzett együttes legjobbja a nyolc találattal gólkirály Szanyó Károly lett! A budapesti öregfiúk bajnokságot veretlenül vezető újpestiek 38 éves játékosa a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, manapság már leginkább az edzői pályára koncentrál, és mihamarabb szeretné megszerezni a legmagasabb képesítést.

– Még mindig furcsa, hogy Szanyó Károlyt az öregfiúk-mezőnyben kell keresnünk…
– Harmincnégy éves kor után már öregfiúk van… Nem tudok mit csinálni, harmincnyolc éves vagyok! Minden héten játszunk az öregfiúk-bajnokságban, és ilyenkor, a téli holtszezonban részt veszünk ilyen meghívásos tornákon, amikor csak lehet. Sajnos egyre ritkábbak az ilyen rangos események – mondta a Rangadó megkeresésére Szanyó Károly.

– Ezenkívül milyen kapcsolata van jelenleg a labdarúgással?
– Megvan az A-licencem, és már voltak megkeresések is, amelyeken még gondolkodom. Hamarosan elválik, hogy lesz-e ismét szorosabb kapcsolatom a labdarúgással, vagy megmarad ilyen plátóinak a szerelem. Szeretném elvégezni a pro-licenc tanfolyamot is záros határidőn belül. Megyei első osztályban és lejjebb már dolgoztam.

– Ha edzői munkáról beszélünk, mihez lenne leginkább kedve?
– Ha utánpótlásról van szó, akkor csak olyan klubnál, amelynek a felnőtt csapata első osztályú. De úgy érzem, van bennem annyi akaraterő és kreativitás, hogy elérjek egy NB III-as szintet. Persze tudom, nem lehet válogatni, és ha olyan helyről jön az ajánlat, ahol nyugodt a háttér, bármi szóba jöhet. Annál sokkal erősebb bennem a futball szeretete, hogy válogatni kezdjek, ha jó a társaság, a megye egy is belefér, tehát nem jelentek ki kategorikusan semmit. Nem véletlenül mentem annak idején a megyei bajnokságba. Azok voltak a szamárlétra alsó lépcsőfokai. Elkezdtem felfelé lépkedni, most várom a folytatást.

– Játékosként annak idején hol érezte a legjobban magát? Hol voltak a legideálisabbak a körülmények?
– Lehet bármilyen a háttér, rólam mindenki tudja, hogy tősgyökeres újpesti vagyok. Számomra az az etalon! Győrben is hosszú időt töltöttem, és ott is jól éreztem magam.

Szanyó Károly

Született: 1973. november 10. Budapest

Csapatai játékosként: Újpesti TE (1992–1997, 1997–1999, 2003–2004), VfB Lübeck (német, 1997), SV Ried (osztrák, 1999–2000), Debreceni VSC (2000), Ironi Kirjat (izraeli, 2000–2001), Győri ETO FC (2011–2003), Vasas (2005), Union Perg (osztrák, 2005–2006), Abonyi FC, Fót SE, Unione FC, Törtel KSK

Csapatai edzőként: Rákospalotai EAC (pályaedző), Abonyi FC, Törtel KSK

Sikerei: magyar bajnok, háromszoros magyar bajnoki második, kétszeres magyar bajnoki harmadik, Magyar Kupa-második, az atlantai olimpiai válogatott meghatározó tagja volt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik