Futsal

Tisza Tibor lett a gólkirály

A diósgyőri játékos hét gólt szerzett debreceni színekben a miskolci VI. Kovács István-emléktornán.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Gigászi csaták, kemény mérkőzések, aranygól és büntetők is jellemezték a miskolci VI. Kovács István-emléktornát, amelyen ismételten nem volt címvédés – derül ki a rendezvény honlapjától. öt darab négycsapatos csoportban kezdődtek a küzdelmek, aztán az egyenes kieséses szakasz első mérkőzésén máris hosszabbítás és aranygól döntött a berettyóújfalui Mezei-Vill futsal csapatára épülő debreceni Fékcentrum javára, amit a miskolci Salvador Söröző együttese sínylett meg.

A második találkozón a tatabányai Miller Pub Szász-Therm csapata járt sikerrel, itt is egy debreceni rivális, a Goool.hu volt kénytelen fejet hajtani. A harmadik találkozón a Tiszavirág Kisvendéglő sima sikerét láthatták a csarnokba kilátogatók a mádi Tatárka Baráti Köre ellen. A negyedik középdöntőn kemény, kiélezett csata alakult ki, a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem bírtak egymással a csapatok, végül büntetők döntöttek az After javára, így negyedikként búcsúzott az ibrányi Zsidi csapata. A végső győzelemre is esélyesnek tartott Karbon Zebrák sima sikert arattak a maglódi Kuglóf ellen, az utolsó partiban pedig a tavalyi bajnok Nemzeti Tiszafüred csapata alulmaradt az élvonalbeli futballistákból verbuválódott Joma Shop ellen.

Következett az elődöntő, ahol a Miller Pub Szász-Therm és a Karbon Zebrák párharcából előbbi került ki győztesen, ezzel bejutott a hármas fináléba. A második mérkőzésen a Fékcentrum búcsúzni kényszerült, és az After masírozott a hármas döntőbe. A harmadik mérkőzésen háromgólos hátrányból fordította meg a mérkőzést a Tisza Tiborral felálló debreceni Joma Shop a Tiszavirág Kisvendéglő ellen, ezzel szintén kivívta a legjobb háromba jutást.

A hármas döntőben az After csapata mindkét mérkőzését simán megnyerte, ezzel 2012-ben bajnok lett. A második helyért is nagy volt a harc, ebből végül a Miller Pub Szász-Therm került ki győztesen.

VI. Kovács István-emléktorna, Miskolc

1. After (Budapest)

2. Miller Pub Szász-Therm (Tatabánya)

3. Joma Shop (Debrecen)

Legjobb mezőnyjátékos: Kákonyi Dániel (After)

Legjobb kapus: Szabó Ádám (After)

Gólkirály: Tisza Tibor (Joma Shop, 7 gól)

A különdíjak mellé a Joma Shop a díjazottaknak 10 ezer forintos vásárlási utalványt ajánlott fel.

A IV. Kovács István Old Boys Emléktornát január 19-én rendezik.

Olvasói sztorik