Hírek

Úgy élvezi ő a strandot!

Badalik Szabolcs számára a másodosztályú szereplésnél nagyobb megtiszteltetés a hazáját képviselni.

Lejárt a másodosztályú kazincbarcikai csapat emblematikus játékosa, Badalik Szabolcs szerződése, amit a klub nem hosszabbított meg. Haragról természetesen szó sincs, a 34 éves labdarúgó jó viszonyban búcsúzott a KBSC-től. Néhány nappal ezelőtt tért haza a kéthetes thaiföldi nyaralásból, de a magyar strandlabdarúgó-válogatott oszlopos tagjaként egyébként is rendszeresen megfordul egzotikus helyeken. A Rangadó.hu érdeklődésére úgy vélekedett, hogy Magyarországon is lenne létjogosultsága egy fedett pályának, hogy a strandszakág ne csak szezonális lehetőség legyen.

– Kazincbarcikai távozása egyben azt is jelenti, hogy lezárult a nagypályás karrierje?
– Egyelőre nem tudom még, hogy véget ért-e, mert vannak megkeresések. A strandfoci érdekében mindenképpen szeretném folytatni nagypályán, de nem biztos, hogy NB-s csapatnál, lehet, hogy csak megyei szinten – mondta a Rangadónak Badalik Szabolcs.

– Miért nem hosszabbítottak szerződést?
– Megbeszéltük a vezetőkkel, hogy nekem már a strandfoci az első, és nagyon korrektek voltak, el is engedtek minden válogatott eseményre. Egy ideje az én legfontosabb feladatom a fiatalok segítése volt, ha ebben tényleg tudtam segíteni, az örömteli. Egy kedves gesztus volt a csapattól, megköszönték, amit eddig tettem. Pályafutásom során sokat voltam távol a várostól, Ausztriában is töltöttem két és fél évet, de a legtöbbet itthon játszottam. A nagypályás karrierből már az életkorom miatt is kifelé megyek, 29 évesen kezdtem el strandfocizni. A másodosztályú szereplésnél nagyobb megtiszteltetésnek érzem, hogy Magyarországot képviselhetem.

– A strandlabdarúgó-válogatottal mikor van lehetőségük gyakorolni?
– Itthon csak szezonálisan lehet űzni ezt a sportágat, de a válogatottal a közelmúltban voltunk Ománban, két hét múlva megyünk Prágába, aztán Moszkvában veszünk részt egy nemzetközi tornán. Idehaza is lenne igény a fedett pályára, Hűvösvölgyben akarnak a strandröplabdával és a strandkézilabdával közösen összehozni egy sátras megoldást, de ez is két éve húzódik már… A külföldi létesítmények nagyon fejlettek, Moszkvában például több ezer néző előtt, hatalmas csarnokban fogunk játszani a világbajnok oroszokkal.

Olvasói sztorik