NB I

Álvarez végleg a Videotoné

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tavasszal a Videotonban kölcsönjátékosként szereplő salvadori támadó, Arturo Álvarez első lépésben 2015. június 30-ig kötelezte el magát a klubhoz, amelynek a hosszabbításra opciós lehetősége van – adta hírül a fehérváriak honlapja.

A ballábas játékos 1985-ben született a texasi Houstonban. A kettős állampolgárságú Álvarez szerepelt az Egyesült Államok korosztályos válogatottjaiban, felnőttként azonban El Salvador nemzeti együttesében mutatkozott be.

18 évesen debütált első profi klubjában, az amerikai bajnokságban (MLS) szereplő San Jose Earthquake-ben. 2005 és 2008 között az FC Dallas játékosa volt, majd 2008-tól 2010-ig újra a San Joséban szerepelt. 2011-ben a Real Salt Lake-ben játszott, tavaly pedig áttette székhelyét Európába, egészen pontosan Portugáliába, ahol a Paços de Ferreira alkalmazásában állt.

Álvarez az elmúlt fél évben kölcsönjátékosként erősítette a Videoton csapatát. Tavasszal 11 bajnokin lépett pályára, és két gólt szerzett. Első NB I-es találatát a Haladás ellen lőtte, ami azért is maradt emlékezetes, mert az ő góljával tudott 9 év után ismét bajnoki mérkőzést nyerni Szombathelyen a gárda.

A 2+1 évre a Vidihez szerződő 27 éves Arturo Álvarez már csatlakozott az Ausztriában edzőtáborozó kerethez, és a mai edzésen már ő is részt vett.

– Örülök, hogy a Vidiben folytathatom a pályafutásomat. Az elmúlt öt hónapban nagyon megszerettem a csapatot, és a következő években szeretnék minél több sikert elérni a Vidivel a bajnokságban és a nemzetközi porondon is – nyilatkozta a honlapnak a ma délelőtti edzés után Álvarez.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik