NB I

A nap híre: Mezey György előkerült

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán új rovatot indított, amelynek címe: A nap híre. Ebben minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a pénteki nap híre, miszerint ismét vállalta a nyilvánosságot Mezey György, a Videoton 2011-es bajnokcsapatának vezetőedzője, és hosszú videós interjút adott, amelyben számos érdekességről, eddig nem ismert részletről mesélt:

Mezey érdekes személyiség és nem egyszerű, sőt kimondottan nehéz ember. Megosztó, de máshogy, mint Paulo Sousa. Lehet őt szeretni vagy nem szeretni, de az kétségtelen, hogy szakmailag annyit tud, mint senki más idehaza. Jó meglátásai vannak taktikailag és a felkészítésben is, ezt bizonyította az edzőképzésben, amelynek hosszú ideig a vezetője volt. Mesteredző, a válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki annak idején agyonverte Európát. Több NB I-es klubnál volt vezetőedző, legutolsó szerepvállalása alkalmával bajnokságot nyert, amely a Videoton fennállása során az első volt.

Mezey tanárember a labdarúgásban, a szavai mindenféleképpen figyelemfelkeltőek. Bár elismeri az Európa Liga-menetelést, úgy érzi, az alapján, amit felépített, három évig bajnoknak kellett volna lennie a csapatnak. De jött egy új ember, aki nem tudta folytatni az általa megkezdett jó utat. Én is azt mondtam akkoriban, hogy ennek a klubnak két-három évig egyeduralkodónak kell lennie, hiszen oda áramlik a legtöbb pénz, és ott a legjobb a játékosállomány. Mi kell még? Szakma és nyugodt háttér. Ami Mezeyvel sikerült, az Paulo Sousával és José Gomessel nem. Beszélhetünk az Európa Liga-szereplésről, mert az nagyon jó dolog, és a magyar labdarúgás jó hírét vitte, a ranglistákon is megmutatkozott, de nem hosszú távon, mert akkora durranás azért nem volt. A fehérvári csapat a bajnokságban meg sem közelítette azt, amit Mezeyvel elért, pedig erősebb a kerete. Ő a magyar játékosokat részesítette előnyben, akik válogatott szinten is bizonyítottak. Sousa a keret kilencven százalékát kicserélte, légiósokat hozott, és bár a pénz nem lett kevesebb, az állomány nem lett rosszabb, mégsem sikerült a címvédés.

Olvasói sztorik