Hírek

Szalai László váltja Mezey Györgyöt

Lezárult egy eredményes időszak az edzőképzésben, itt a személycsere ideje.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt két év munkájának köszönhetően a Magyar Labdarúgó Szövetség által koordinált labdarúgó edzőképzés ismét bírja az UEFA szakmai vezetésének megbecsülését, edzőképző központunk ismételten az UEFA edzőképzési konvenció teljes jogú tagja. Az elnökség értékelése szerint dr. Mezey György vezetésével a szakemberképzés ismét a kívánt színvonalra jutott. Ezen a bázison a hazai edzőképzés új fejezete kezdődik meg: elsősorban az utánpótlásedző-képzés területére kell koncentrálni, és a 3-5 évet is igénylő folyamat a közeljövőben új vezető bevonásával kaphat új lendületet – áll a szövetség honlapján.

Az MLSZ elnökségének döntése alapján, a tervek szerint, Szalai László 2013-tól veszi át az edzőképzés hazai koordinálását. Az ELTE-n (matematika-testnevelés szakos tanár) illetve a Testnevelési Egyetemen végzett labdarúgó-szakedző személye és szaktudása garancia arra, hogy a jövőben az edzőképzésben hangsúlyosabban jelenik meg az utánpótlás-nevelés fontosságának a gondolata, igénye, hiszen a 42 esztendős szakember 2009-ben megkapta az „az év utánpótlásedzője Magyarországon” díjat.

Szalai László 2007-től a Magyar Futball Akadémia igazgatói tisztségét töltötte be, de korábban vezette az MTK utánpótlás-képzését és dolgozott Lothar Matthäus mellett a szövetségi kapitány másodedzőjeként is. A szakember januártól veszi át dr. Mezey György tisztségét az MLSZ-nél, elődje a nyári időszakig adja át a szükséges információkat a számára, hogy utána hatékonyan vezethesse a labdarúgásunk jövője szempontjából kulcsfontosságú edzőképzést.

Az MLSZ elnöksége dr. Mezey Györggyel egyetértésben határozott arról, hogy a 72 éves kiváló szakember 2013 júniusáig marad a szövetség alkalmazásában, segíti a folyamatban lévő ügyek továbbvitelét, és utódjának az új feladatokra való felkészülését.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik