NB I

Pénteki vereségnap

A Videoton, a Kaposvár és a Haladás is kikapott külföldi ellenfelétől.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Pénteken négy NB I-es együttes is felkészülési mérkőzést játszott. Külföldi ellenfél ellen a Kaposvár, a Videoton és a Haladás is alulmaradt, a Győr viszont 21 gólt gurított a megyei harmadosztályú Tekenyének, illetve a Paks is könnyedén nyert az alacsonyabb osztályú Kalocsa ellen. Íme az eredmények:

Karlsruhe – Videoton 1-0 (0-0)

Videoton. 1. félidő: Tujvel – F. Oliveira, Szekeres, Vinícius, Mamadu – Tóth B., V. Gomes (Enete, 33.) – Álvarez, Kovács I. (Kleinheisler, 33.), Gyurcsó – Nikolics. 2. félidő: Tujvel – Szolnoki, Caneira, Papp, Stopira – Enete, Sándor Gy. – Paraiba, Zsótér, Kleinheisler – Lupeta.

Gólszerző: Schwertfeler (69.)
Az Ausztriában edzőtáborozó Videoton Wachsee-ben csapott össze a Bundesliga II újoncával, a Karlsruhével. A vidi.hu tudósítása szerint a találkozót a németek kezdték jobban, a fehérváriak Nikolics és Tóth révén veszélyeztettek. A félidő hajrájában viszont a Karlsruha rontott ajtó-ablak helyzetben.

A fordulás után Kleinheisler került helyzetbe, de az új szerzemény lövését hárított a német kapus. A 69. percben aztán egy védelmi megingást kihasznált a Karlsruhe, Schwertfeler 14 méterről a hálóba lőtt. A folytatásban bár fölényben játszott a magyar csapat, több gól már nem született.

Kubany Krasznodar – Kaposvári Rákóczi 5-1 (4-1)

Kaposvár: Ranilovics – Okuka, Addo, Kovács O., Zámbó B. – Pavlovics, Babic, Balázs B., Thian – Oláh L., Vrucina.

Gólszerzők: Pavlovic (16.), ill. Ignatyev (27., 30.), Ozbiliz (35.), Urenja (41., 85.)
A Rákóczi kezdett jobban az ausztriai edzőmérkőzésen, és Bojan Pavlovic találatával a 22. percben megszerezte a vezetést. Ezt követően azonban átvette az irányítást az ellenfél, és Európa-liga selejtezőjére készülő orosz együttes igazolta a papírformát. Az első félidő után már 4-1-re vezetett a Krasznodar, az utolsó gól a 84. percben esett. A kaposváriak kapujában bemutatkozott Ranilovic, aki korábban a Ferencváros játékosa is volt.
A Rákóczi a következő felkészülési mérkőzését július 2-án játssza a horvát Zadar ellen – írja a rakoczifc.hu.

Tekenye – Győri ETO 0-21

Gólszerzők: Koltai (4), Windecker (2), Nicorec (2), Kink (2), Kamber (2), Kronaveter (2), Kalmár, Lázok, Tokody, Sztanisics, Wolfe, Varga, Djordjevics.

Győr. 1. félidő: Nagy G. – Tokody, Stanisic, Wolfe, Dinjar – Kiss M., Kalmár, Windecker – Nicorec, Lázok, Martinez. 2. félidő: Nagy G. – Svec, Djordjevic, Vinetot, Völgyi (Lang) – Kamber, Pilibaitis, Kronaveter – Kink, Koltai, Varga.

Hírverő mérkőzésen a helyi klub 20. jubileumi évfordulója alkalmából a Zala megyei Tekenyén lépett pályára a Győri ETO FC, amely a várakozásoknak megfelelően nagy különbséggel, 21-0-ra verte lelkes ellenfelét. Az együttesből sérülés miatt Stevanovic, Dudás, Trajkovic és Pátkai is hiányzott, Andric pedig betegsége miatt nem állt Pintér Attila rendelkezésére. Lipták és Takács ugyan elutazott, de ezúttal nem lépett pályára a bajnokcsapatban. 

A zöld-fehérek csapatában bemutatkozott és gólt is szerzett a friss igazolás Rafe Wolfe, Lázok János pedig a paksi csapat engedélyével továbbra is Győrben készül – mint arról már beszámoltunk az ő ügyében a jövő hét közepén folytatódnak a tárgyalások a két klub között. A mérkőzésen pályára lépett az ETO-ban egy próbajátékos is, a 25 éves francia-kongói Kevin Vinetot középhátvédként kapott szerepet Pintér Attila együttesében – a játékos korábbi csapataiban is ezen a poszton szerepelt – írja az eto.hu.

Wiener Neustadt – Szombathelyi Haladás 2-0 (0-0)

Haladás: Mursits (Dombó 61.) – Zsirai (Jagodits 46.), Guzmics, Devecseri, Bosnjak (Farkas 46.) – Simon Á. (Hanzl 66.), Iszlai (Szakály 46.), Gyurján (Skriba 61.), Németh (Kulcsár 46.), Kalász (Ugrai 46.) – Radó (Medgyes 61.).

Az osztrák Bundesliga hatodik helyezettje, a Wiener Neustadt volt a Haladás ellenfele az első felkészülési mérkőzésen. Két teljesen más stílusú csapat küzdelme változatos első félidőt hozott. A mieink inkább átlövésekkel próbálkoztak, a bécsújhelyiek pedig próbálták megjátszani a magas embereiket. A 27. perc hozta a Hali legnagyobb helyzetét: Radó már a kapust is átemelte, de a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. Két percre rá az osztrákok előtt is adódott egy nagy lehetőség, de Bosnjak időben előzte meg az ellenfél csatárát.

Nagyot esett a színvonal a második félidőre. Mindkét csapat sokat cserélt, iszlai és Simon hiányát pedig nagyon megérezte a szombathelyi csapat. A játékrész második felében az osztrákok akarat érvényesült. A 70. percben a bécsújhelyiek egy jobboldalról középre tett labdát egy háromszögelés után az érkező támadó az ötösről a kapuba lőtt. A 82. percben egy osztrák labdaszerzést követően Fröschl lőtt 14 méterről a bal sarokba. A Haladás két Medgyes-helyzettel és egy Kulcsár-lövéssel próbált kompenzálni, de gól már nem született. A mai mérkőzésen annyi derült ki, hogy az osztrákok a B csapatukkal is erősebbek a szombathelyi gárdánál – írja a haladasfc.nyugat.hu.

Kalocsa – MVM Paks 0-5 (0-1)

Gólszerzők: (Könyves 43., Vayer 55. – 11-esből, Mészáros 65., Juhász 72., Pap 82.)

Paks. 1. félidő: Csernyánszki – Heffler, Kovács, Szabó, Czinger – Kecskés – Hahn, Kiss, Könyves, Heffler – Tóth. 2. félidő: Molnár
– Vári, Zsók, Fiola, Juhász – Sifter, Mészáros, Báló – Cziráki, Pap, Vayer.

címlapkép: vidi.hu

Olvasói sztorik