NB I

Jó játékkal búcsúzott a Puskás FC

A román AFC Sageata Novodari elleni 3-2-es győzelemmel ért véget az NB I újoncának osztrák edzőtáborozása.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombat reggel Bécsbe utazott a Puskás Akadémia FC, ahol a román első osztály újoncával találkozott, s jó játékkal 3-2-re győzött.

A román csapat vezetőedzője az éveken át Magyarországon is játszó (Haladás, Debrecen) 46-szoros román válogatott Selymes Tibor. A korábban tesztelt Ambrusics Róbert már nincs velük, de ezúttal egy másik magyar kapus, Szappanos Péter szerepelt náluk próbajátékon. Ő az előző idényben a Tatabánya egyik cserekapusa volt.

A Navodari harcos, kemény csapat, de az első negyedórában egyik kapu előtt sem adódott helyzet. A 18. percben megszerezte a vezetést a román együttes: Vaszicsku tizenhatoson belüli szerelését szabálytalannak ítélte a játékvezető, a büntetőt Dinu lőtte a kapuba (0-1).

Hat perc múlva egy kezezés miatt megítélt büntetőből, Zsolnai révén egyenlített a magyar csapat (1-1). A 39. percben Vaszicsku nagy bedobását követően Zsolnai fejjel megcsúsztatta a labdát, amit Gajdos közelről, ollózva lőtt a kapuba (2-1). Nem volt megállás: a 43. percben Gajdos ívelt a kapu elé, Aposztolopulosz fejjel megcsúsztatta, Szakály Dénes pedig néhány méterről a hálóba talált (3-1).

Az első félidőben remekül játszott a Puskás FC, szebbnél-szebb támadásokat vezetett és szép gólokat szerzett az edzőmérkőzések során az eddig is nagyon sok helyzetet kialakító első sor.

Az ötvenedik percben Gajdos gólját a játékvezető les miatt nem adta meg. Ezután a román csapat átvette az irányítást, s a hetvenedik percben Vezan szabadrúgás-góljával szépített (3-2). Néhány perc múlva a léc mentett egy román lövést. A hátralévő időben a Puskás FC is támadott, a románok is rohamoztak, de az eredmény nem változott, így a magyar csapat mindhárom ausztriai felkészülési mérkőzését megnyerte.

– A saját stílusunkat tudtuk eredményesen játszani, ami nagy dolog egy román első osztályú csapat ellen. Futballunk megfelelően szervezett volt, sikerült ötletes támadásokat vezetni, és ami a legfontosabb, gólokat is szerezni – mondta a klub honlapján Benczés Miklós vezetőedző.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Puskás Akadémia FC – AFC Sageata Novodari (román) 3-2 (3-1)

Bécs

PAFC: Hajdúch – Margitics, Vaszicsku, Aposztolopulosz, Farkas N. – Polonkai, Fabio – Szakály D. – Gajdos, Zsolnai, Baracskai. Csere: Somodi, Vachtler, Papucsek, Tamás M., Nagy Zs., Szelei, U. Nikolics, Bertus, Tóth L., Molnár T., Barcsay (Károly. B.). Edző: Benczés Miklós

Olvasói sztorik