NB I

„Nem volt túl sikeres történet”

A műtét előtt álló Dlusztus András lengyelországi játékára rányomta a bélyegét a térdsérülés.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy héttel ezelőtt, múlt hétfőn a Zawisza Bydgoszcz csapatához utazott Dlusztus András, de nem próbajátékra, ugyanis a lengyel élvonal újonca egy évre kölcsönvette volna a Lombard Pápától, ha megfelelt volna az orvosi vizsgálaton. Igen ám, de a kiújuló térdsérülése megakadályozta, hogy külföldre igazoljon, ezért hazatért, és elhatározta, nem akarja tovább húzni-halasztani az újabb műtétet.

A 25. születésnapját éppen ma, vagyis hétfőn ünneplő Dlusztus András a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, körülbelül nyolchetes kihagyás vár rá.

– Mikor lesz az operáció?
– Szerdán vagy csütörtökön műtenek Székesfehérváron. Papíron nyolc hét múlva jó lesz a térdem, de ez az időtartam a rehabilitáció közben persze módosulhat. Valószínűleg lesz némi izomvesztés a lábamban, amit majd vissza kell hozni – mondta Dlusztus Anrás.

– Mikor derült ki, hogy újra műteni kell a térdét?
– Már hosszú ideje húzódik ez a sérülés. Volt olyan időszak, amikor jobb volt, és mindig visszajött. Azt utóbbi időben már egyre rosszabb volt. Nem is akarom tovább húzni-halasztani.

– Milyen volt a lengyelországi néhány nap?
– Sérülten mentem ki, de pihentem előtte, és kezelték a lábamat. Bíztam benne, hogy jó lesz, de végül nem volt túl sikeres történet.

– Elég komoly sérüléshullám sújtja a pápai csapatot…
– Goran Marics elvesztése nagyon komoly veszteség, ezt a csapaton belül mindenki tudja. Fél évre kidőlt, és sosem lehet tudni, hogy sikerül a visszatérése egy ilyen súlyos sérülés után. Kenesei Krisztián esete más, neki az ujja sérült meg, tehát például futni tud, és talán játszani is. Dóczi Krisztiánnak az Achillese fáj, de már ő is fut, lassan be tud szállni a játékba.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik