NB I

Keneseivel pótolják Maricsot

A rutinos csatár a Lombard FC csapatában folytatja pályafutását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu úgy értesült, hogy a Lombard Pápa csapata szerződteti Kenesei Krisztiánt.

Az MTK, a Győr és a Vasas egykori csatárát – aki korábban Olaszországban és Kínában is szerepelt – egykori klubja, a jelenleg NB II-es Zalaegerszeg is szerette volna leigazolni, amelynek színeiben 11 évvel ezelőtt bajnok lett, de ő az élvonalbeli klubot választotta.

A pápaiaknak azért volt nagy szükségük rá, mert a múlt héten, egy felkészülési mérkőzésen megsérült első számú csatáruk, a szerb Goran Marics, akinek keresztszalag-szakadás miatt fél évet ki kell hagynia.

Kenesei öt évig volt a Lombard FC nagy riválisának számító Haladás játékosa, de idén nyáron nem hosszabbították meg a szerződését, mert Artner Tamás vezetőedző nem tartott rá igényt. A 36 éves támadó eddigi karrierje során 391 élvonalbeli mérkőzésen 185 gólt szerzett. A Rangadó.hu-nak adott közelmúltbeli interjújában elmondta, szeretné elérni a négyszáz meccset és a kétszáz gólt.

Árki Gábor klubmenedzser megerősítette, hogy Pápán folytatja pályafutását az NB I második legeredményesebb aktív csatára, a háromszoros bajnok, 29-szeres válogatott futballista.

FRISS:

– Ha nem keresik meg a pápaiak, akkor is maradhatott volna az élvonalban?
– Voltak lehetőségeim az első- és a másodosztályból is, tehát nem estem volna kétségbe, ha ez most nem jön össze, hanem vártam volna – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Kenesei Krisztián.

– Nem zavarja, hogy most mindenkinek az jut eszébe: Keneseivel pótolják Maricsot?
– Benne van a pakliban, hogy többen ezt gondolják, de nem hiszem, hogy azért igazoltak le, mert őt kellene pótolnom. Nagyon jó játékosnak tartom, aki a hátán vitte a csapatot, de nem vagyunk egy karakterek, különböző a játékstílusunk, teljesen mást játszunk. Nem gondolom, hogy a visszatérése után ne tudnánk hatékonyan együtt játszani.

– Vajon ön jelenti majd az egyszemélyes csatársort új csapatában? A gólszerzés minden terhét és felelősségét önre helyezik majd?
– Nagyon remélem, hogy hamar be tudok illeszkedni, ezzel sosem volt gondom, sőt már volt rá példa, hogy másfél héttel a rajt előtt igazoltam egy csapathoz, és akkor sem volt probléma. Nem hiszem, hogy egyszemélyes hadseregként fognak használni, hiszen Pápán vannak jó csatárok. Még azt sem tudom, hogy egyből kezdőként számítanak-e rám, hiszen nem edzettem csapattal három hete. Éppen ezért nagyon várom a keddi első edzést, illetve az első tétmeccset, hiszen nagyon rég játszottam végig NB I-es mérkőzést.

– Hogyan tekint a következő szezon elé, immár pápai játékosként?
– A lábam tökéletes, az egészségem rendben van. Az elvárásaim nagyok, bízom benne, hogy mielőbb megtaláljuk a közös hangot, és jól sikerül ez a szezon nekem és a csapatnak is. Közel van az első bajnoki, hiszen jövő pénteken mi nyitjuk a bajnokságot a Puskás FC ellen. Nagyon remélem, hogy azt a meccset megnyerjük, és sikerrel rajtolunk. Két évre állapodtunk meg, de egy szezon elteltével újratárgyaljuk a megegyezést.

Olvasói sztorik