NB I

Kenesei Krisztián távozik

A csapatot működtető gazdasági társaság taggyűlése után kiderült, öt év után elhagyja a szombathelyi csapatot a rutinos csatár!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtök délután fél ötkor ért véget a Szombathelyi Haladás csapatát működtető gazdasági társaság taggyűlése, amelyen kiderült, öt év után elhagyja a csapatot a rutinos csatár, Kenesei Krisztián.

A 36 éves csatár korábban csak az MTK-ban töltött el hosszabb időt, mint Szombathelyen. 1993 és 2000 között volt a fővárosi kék-fehérek igazolt játékosa, a Haladást pedig 2008 óta erősítette. Közben megfordult Győrben, Zalaegerszegen, a Vasasnál, illetve Kínában és Olaszországban is.

Szombathelyen a legeredményesebb időszaka az első szezon volt: 2008–2009-ben 13 góllal segítette bronzéremhez az újonc vasiakat. Az elmúlt idényben csak 13 bajnokin lépett pályára és hat gólt lőtt.

Bekövetkezett, ami már jó ideje benne volt a levegőben: Kenesei szerződése június 30-ával lejár a zöld-fehér klubbal, és úgy döntött, nem kíván Szombathelyen maradni. Mint ismert, a rutinos támadó egyetlen élvonalbeli mérkőzésen sem lépett pályára a tavasz folyamán, igaz, a bajnokság kezdetekor még Achilles-sérülése is hátráltatta. A Haladás vezetői és tulajdonosai információnk szerint szerette volna, ha Kenesei marad, ő azonban a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, hogy meg kellett hoznia ezt a döntést.

– Úgy döntöttem, hogy nem maradok a Haladásnál, nem hosszabbítjuk meg a lejáró szerződésemet. Ezúton szeretném megköszönni a vezetőknek, tulajdonosoknak ezt az öt évet – mondta Kenesei Krisztián. – Négy év nagyszerű, parádés volt, még a sérüléseim ellenére is. Négy évig nem volt semmi gond, én azt gondolom, hogy elég sokat tettem a Haliért, nyilván a Hali is értem. Ez az utolsó egy év azonban nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Nyilván a döntésembe közrejátszik az, hogy Artner Tamás vezetőedző nem számított rám, az utolsó háromnegyed évben nem kaptam meg a lehetőséget, és úgy éreztem, hogy nem is fogja megadni. Természetesen ő az edző, ez az ő döntése, de én úgy érzem, hogy tudok játszani NB I-ben, legalább még egy évet. A szurkolóknak is szeretném megköszönni a bíztatást, nyilván voltak negatív hangok is, de többnyire pozitívan álltak hozzám. Szeretnék köszönetet mondani minden vezetőnek, és külön Czeglédy Csabának is, akivel nagyon jó kapcsolatot ápoltam. Nem könnyű a váltás, de én hoztam meg ezt a döntést, nem nagyon tudtunk megállapodni. Az elsődleges szempontom az volt, hogy az edzővel nem igazán találtuk meg a közös hangot.

A kiváló csatár tehát biztosan távozik Szombathelyről, azonban azt még nem tudja, hogy hol folytatja pályafutását.

– Egyelőre még nem tudom, mi lesz, hiszen eddig még nem lett kimondva, hogy elmegyek a Haladástól – folytatta Kenesei Krisztián. – Most kimondom, hogy biztosan távozom. Remélem, hogy lesz valami… Érzek magamban annyit, hogy még tudjak játszani az első osztályban. Várom, hogy mi fog történni. Mindenki tudja, hogy nem vagyok már fiatal, de azért ebben a szezonban is rúgtam hat gólt, ráadásul csak tizenhárom meccsen léptem pályára. Azt gondolom, van még bennem lehetőség és perspektíva. Nagyon szép négy évet töltöttem Szombathelyen, történelmi sikernek voltam a részese. A bronzéremből is kivettem a részem, hiszen rúgtam tizennégy gólt. A feljutó Haladás pedig időközben középcsapattá vált. Meglátjuk, mit hoz a jövő, mindenesetre nem egyszerű a helyzet, de úgy érzem, hogy meg kellett hoznom ezt a döntést.

A Rangadó.hu nemrégiben közölt egy összeállítást, amelyben az NB I 35 év feletti labdarúgóinak idei teljesítményével foglalkoztunk. Sajnálatos módon kimaradt a cikkből a 36 éves Kenesei Krisztián, aki 14 mérkőzésen lépett pályára idén az OTP Bank Ligában, és hatszor volt eredményes. A rutinos támadó januárban Achilles-műtéten esett át, ami után már csak a Haladás második lépett néhányszor pályára.

– A lábam már tökéletes, teljes értékű edzésmunkát végeztem már a Halival. Ezzel nincs semmi probléma, attól nem kell félni, hogy sérülten igazolok bárhova is – mondta mosolyogva Kenesei Krisztián.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik