NB I

Meg sem állna kétszáz gólig

Kenesei Krisztián továbbra is az Achillesével bajlódik, de szeretne még pályára lépni az élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Még mindig nem lépett pályára tavasszal az OTP Bank Ligában a Haladás csatára, Kenesei Krisztián. Az ősszel hat gólt szerző rutinos támadó a télen Achilles-ín műtéten esett át, amelyet követően eleinte a szombathelyiek második együttesében lépett pályára. A sérülés azonban kiújult, ezért a legutóbbi fordulóban már az NB II-ben sem tudott játszani. A 36 éves csatár eddig 185 gólt rúgott az élvonalban, ami azt jelenti, hogy két találattal van lemaradva a napjainkban is aktív játékosok összesített gólkirálya, a 187 gólos Tököli Attila mögött. Ennek apropóján a Rangadó.hu Keneseinek szegezte a kérdést, lát-e esélyt arra, hogy megelőzze a Paks támadóját.

– Mindig mondtam, hogy van egy célom, amit szeretnék elérni. Nem biztos, hogy ez sikerülni fog, de azon vagyok, hogy sikerüljön. Ez nem arról szól, hogy én Tökölivel versenyezzek, hiszen ez nem is egy verseny. Az ember szeretné mindig elérni, amit kitűz maga elé. Megpróbálom, nem tudom, hogy lesz-e még alkalmam rá itt, vagy esetleg máshol. Nyilvánvalóan szeretnék még az NB I-ben játszani és gólokat rúgni. Meglátjuk, hogyan alakul a helyzetem és a sorsom, szeretném megrúgni a bűvös kétszáz gólt az élvonalban.

– A hétvégén az NB II-es Haladásban sem lépett pályára. Tóth László azt nyilatkozta, azért nem játszott, mert fennáll a veszélye, hogy rásérül a télen műtött Achillesére…
– Igazából jó lenne már az NB I-es együttesben játszani, nem pedig a másodosztályban. Laci nagyon kedves, érdeklődik, hogy mikor tudnék játszani. Igazából picit bevizesedett a műtött Achillesem, és szombaton voltam vele orvosnál, ugyanis le kellett szívni, egy speciális injekciót kaptam bele. A héten pihennem kell, de a jövő héten újra edzésbe állok, és remélem, hogy előbb-utóbb ismét tudok játszani az NB I-es csapatban is. Hangsúlyozom, hogy mindenképp szeretnék még az első osztályban szerepelni.

– Mit gondol, mikor jöhet el újra az ön ideje?
– Ezt sajnos nem tudom. Volt a lábammal ez a probléma, ami nagyon megnehezíti a dolgom, de úgy gondolom, hogy azért lenne még helyem az NB I-ben.

– Az utóbbi fordulókban erős csapatok ellen mérkőzött a Haladás, de és eredményekkel zárta a nehéz sorozatot. Elégedett az utóbbi hetek történéseivel?
– Ezt is vártam a csapattól, hogy egyik mérkőzésen sem feltartott kezekkel lépjen pályára. Szombathelyen mindig mindenki ellen nagy esélyünk van, nem kell senkitől tartanunk. Az MTK-nak egy picit talán a mumusai is vagyunk, hiszen mostanában nem nagyon tudták a Haladást legyőzni. Úgy gondolom, ezek nagyon szép eredmények, egyedül talán a Videoton-meccs rondít bele, de az is csak egy-nullás vereség, ami miatt abszolút nem kell szégyenkeznünk. A nyolcadik helyen állunk a tabellán, de szerintem lehet itt még feljebb is kúszni.

– Szembetűnő azonban a tény, hogy a Haladás nagyon kevés gólt rúg Kenesei Krisztián nélkül…
– Ezzel nem nagyon szeretnék foglalkozni. Nyilván nem rúgunk sok gólt, de ez egy összetett dolog, nem mindig a támadók tehetnek arról, ha kevés gólt lő egy csapat. Az azonban nagyon dicsérhető dolog, hogy nagyon kevés gólt kapunk, és amíg egy-nullara lehozzuk a meccseket, addig nem hiszem, hogy olyan nagy probléma lenne.

Olvasói sztorik