NB I

A nap híre: Kenesei távozása

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán új rovatot indított, amelynek címe: A nap híre. Ebben minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a csütörtöki nap híre, miszerint a közelmúltban mellőzötté vált Kenesei Krisztián öt év után távozik a Haladástól:

Gyerekkora óta követem a pályafutását, és azon kevés magyar csatárok közé tartozik, aki a tehetségéhez méltó karriert futott be. Az MTK-ban kezdte magát nagyon kinőni, kombinációs készsége, rúgótechnikája és játékintelligenciája emelte a magyar átlag fölé. Tizenegyes- és szabadrúgás-specialista volt, aki megfordult külföldön, Kínában és Olaszországban is. A hazatérése után volt egy kis Vasas-kitérő, ezt követően pedig Szombathelyen telepedett le.

Ahogy ő is nyilatkozta, az elmúlt öt évéből négy nagyon szépen sikerült, házi gólkirály, és csapata erőssége volt, nagyon sokat tett, hogy a szombathelyiek kijutottak a nemzetközi porondra, és állandó középcsapattá váltak. Nem mondanám törvényszerűnek, hogy most így alakult, de lehetett látni, hogy ebben az alakuló, fiatal csapatban Artner Tamás már nem adott akkora szerepelt neki, amit önmagától elvár.

Egy kiváló futballistáról beszélünk, akit szerettek a szurkolók és a játékostársak, a vezetők pedig csak köszönhetnek neki, hogy szép sikerekhez segítette a csapatot. Úgy érzem, maradhatna, de már nem az ő játékáról szólt volna a Haladás focija. Ahogy mondta is, ha a sérülése a múlté, van benne még egy év valahol, ahol bíznak benne.

A nap királya nálam Kenő! Egy csodálatos futballistakarrier kezd lezárulni, de ebben a hírben szerintem nincs igazi szenzáció. Olyan ez, mintha egy jó házasság bomlott volna fel: nem vitával, hanem az egyik fél részéről a segítséget, a másik oldalról pedig a lehetőséget megköszönve.

Olvasói sztorik