NB I

A nap híre: a súlyos eltiltások

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán új rovatot indított, amelynek címe: A nap híre. Ebben minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a szerdai nap híre, miszerint az MLSZ súlyos eltiltásokkal büntette a Szeged edzőjét, valamint két játékosát, illetve az RKSK egyik labdarúgóját az osztályozókon elkövetett fegyelmi vétségek miatt:

Kemény szezonon van túl mindenki, sok csapat azért harcolt, hogy megtartsa a tagságát valamelyik osztályban, sok pedig azért, hogy bajnok legyen, osztályozót játszhasson, és egy szinttel feljebb kerüljön. Mindenki túl volt nagyjából harminc mérkőzésen. Teljesen érthető, hogy idegileg elfáradtak a játékosok, az edzők, és mindenki, aki ezzel foglalkozik. Ez is, és a nagy meleg is közrejátszott ezekben a sajnálatos esetekben.

Veresegyházon és Szegeden is rendőrt kellett hívni, ami jelzi a helyzet komolyságát. Gondolom, az MLSZ körültekintően járt el, amikor a büntetésekről döntött. Gálhidi György – akit jó szakembernek tartok – négyhónapos eltiltást kapott, ami tulajdonképpen csak egy hónapot jelent, ha a bajnoki rajttól számoljuk. Az RKSK játékosa, Kovács István jó futballista, de nem bírt magával, ezért öt meccse kivonták a forgalomból, a szegedi Ulvicki Mihálynak pedig nyolc mérkőzést kell kihagynia, tehát két hónapig nem játszhat. Kíváncsi vagyok, az átigazolási időszakban hogyan viszonyulnak majd hozzájuk, mert ez a hosszú eltiltás a játékosoknak, a kluboknak, és az esetleges leigazoló csapatoknak is borzaszót tény.

Bele lehet gondolni annak a játékosnak a nyári felkészülésébe, aki tudja, hogy két hónapig úgysem futballozhat… A tanulság szerintem az, hogy bármennyire fáradt idegileg és fizikailag valaki, még a szezon legvégén is oda kell figyelni, hogy ilyen ne forduljon elő. Ezt most igazán megtanulhatják ezek az emberek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik