NB II

Kiesett a Sopron!

Botrányba fulladt a szintén búcsúzó Szeged meccse, veresége ellenére ott lehet a második vonalban a Felsőtárkány!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II-ért szálltak harcba a csapatok az osztályozók visszavágóján szombat délután.

A másodosztályú tagságért a legnagyobb csatát alighanem a Szeged és a Kisvárda vívta: az első összecsapás 1-1-re végződött, így mindkét fél bizakodva várhatta a második felvonást. A találkozó elején máris vezetést szerzett a vendégcsapat, majd nem sokkal később emberelőnybe is került. Röviddel az eset után Ulvicki sem bírt magával, így immáron kettős emberhátrányban volt kénytelen folytatni a mérkőzést a Szeged. Ezt a szurkolók sem bírták idegekkel, megpróbáltak bejutni a játéktérre, így Németh Ádám játékvezető – aki időközben a hazai csapat mesterét, Gálhidi Györgyöt is elküldte a kispadtól – egy rövid időre megszakította a találkozót. A kettős hátrány nagyon megfogta a hazaiakat, a továbbiakban is a Várda veszélyeztetett. A 64. percben eldőlt a másodosztályú tagság sorsa, Iván Attila lőtt a szegediek kapujába (0-2). A hazai szurkolóknál ekkor pattant el végképp a cérna, ismét berohantak a pályára, így a játékvezető újra félbeszakította a meccset. A második kényszerszünet után újabb gólt szerzett a vendég együttes, megadva ezzel a kegyelemdöfést a szegedi focinak.

Cegléden is meleg volt a pite, ugyanis hiába szerzett Soroksáron háromgólos előnyt a CVSE, nyolc perc elteltével egyetlen gólra olvadt a fór. Időben magára talált azonban a magasabb osztályú együttes, és az első félidő végén sikerült is a szépítés. A második játékrészre újabb góllá érett a fölény, így már egyenlő volt az állás. A Cegléd végképp megnyugodhatott, de még így sem vett vissza a tempóból, és alig tíz perccel a vége előtt – már emberelőnyben – a vezetést is átvette, amit megtartott a meccs végégig.

Nem kis bravúrt végrehajtva, idegenben vívta ki a magasabb osztályú szereplést a Dunaújváros csapata a Sopron legyőzésével. Szintén vendégként aratott kétgólos győzelmet a Tatabánya, amely így kettős sikerrel vette az akadályt a Budaörs ellen. A Dorog becsületbeli 1-1-es döntetlent ért el a Szigetszentmiklós otthonában.

A Szolnok hazai pályán fogadta a Felsőtárkányt, és bár a hazai csapat kiütéssel harcolta ki a bennmaradást, a vendégek sem szomorkodhatnak, hiszen kikapott a Budaörs is, így legjobb harmadosztályú vesztesként ők is az NB II-ben folytathatják, az Eger helyén. (A Budaörs idénye összesítve 67,78%-ra sikerült – 30 mérkőzés, 61 pont –, míg a Tárkány 28 mérkőzésen szerzett 57 pontot, ami 67,86%-os teljesítményt jelent, és bár kettejüknél jobb teljesítményre volt képes a szintén vesztes Dorog csapata, utóbbi nem rendelkezik NB II-es licenccel, így nem indulhat a második vonalban.)

A Rangadó.hu szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori válogatott játékosa és edzője a Budaörs–Tatabánya mérkőzést tekintette meg a helyszínen:

– Sajnos a különbség reális, ennyi volt a két csapat között – értékelte a látottakat Herédi Attila. – Igazából nem tartom túl igazságosnak, hogy az NB III bajnokának a másodosztály hatodik helyezettjével kell játszania. Teljesen megérdemelte a továbbjutást a Tatabánya, minőségben, sebességben, dinamikában is felülmúlták ellenfelüket. A hazaiak húzóemberei is halványabb teljesítményt nyújtottak, de mindenkiről elmondható, hogy talán kicsit gyáván játszották ezen a találkozón. Az első gól mindent eldöntött, ezután már egyértelmű volt a párharc kimenetele. Bár a futballban nincs ha, jóval érdekesebb lett volna az összecsapás, ha a Budaörs szerzi meg a vezetést.

Herédi leginkább a bajnokságok ritmusbeli különbségében látja az alacsonyabb osztályú csapat vereségének okát.

– A harmadosztályú csapatok nem tudnak egy hét alatt váltani. Az alacsonyabb ligában beállnak egy ritmusra, és így játsszák végig a szezont a bajnokok. Az NB II viszont magasabb szint, egy hét alatt erre nem lehet felkészülni. Persze, hallottam én is, hogy született egy-két meglepetés a visszavágókon, de akkor is azt mondom, hogy ez az osztályozós rendszer egy elhibázott kitaláció volt – értékelt állandó szakértőnk.

NB II, osztályozó, visszavágó

Szolnoki MÁV FC – Fortress Felsőtárkány 10-1 (3-0)

Gólszerzők: Rokszin (27., 79.), Bohner (28., 87.), Vári (43.), Busai (63.), Mile (66.), Balogh (71., 74.), Antal (88.), illetve Vágó (84.)

Továbbjutott: a Szolnok (kettős győzelemmel, 11-1)

Szeged 2011 – Várda SE 0-3 (0-1)

Gólszerzők: Miskolczi (8.), Soós (10.), Iván A. (64.)

Kiállítva: Tóth I. (18.), Ulvicki (25.)

Továbbjutott: Kisvárda (4-1)

Szigetszentmiklósi TK-Erima – Dorogi FC 1-1 (1-0)

Gólszerző: Takács T (14.), illetve Tóth Z. (56.)

Továbbjutott: Szigetszentmiklós (7-1)

Budaörsi SC – Duna FC Tatabánya 1-3 (0-1)

Gólszerzők: Sánta (88.), illetve Móri (31.), Weitner (48., 84.)

Kiállítva: Oláh (87.)

Továbbjutott: Tatabánya (kettős győzelemmel, 7-3)

Restart-Ceglédi VSE – Soroksár SC 3-2 (1-2)

Gólszerzők: Balog (43.) Kormos (61.) Kiss T. (82.), illetve Urbán (4.), Márkus (8.)

Kiállítva: Vass (65.)

Továbbjutott: Cegléd, kettős győzelemmel (6-2)

SVSE-GYSEV-Goldschmidt – Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE 0-1 (0-1)

Gólszerzők: Sitku (33.)

Kiállítva: Baranyai (80.), Fazakas (91.)

Továbbjutott: Dunaújváros (2-1)

Az osztályozók végeztével kialakult az egycsoportos NB II mezőnye, amely a következő 16 csapatot tartalmazza:

Kozármisleny SE, Gyirmót FC, Zalaegerszegi TE FC, FC Ajka, FGSZ Siófok, Szigetszentmiklósi TK-Erima, Vasas FC, Békéscsabai 1912 Előre SE, Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, Nyíregyháza Spartacus, Restart-Ceglédi VSE, Duna FC Tatabánya, Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE, Várda SE, Szolnoki MÁV FC, Fortress Felsőtárkány

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik