NB II

Az kiesés ellen való orvosság

Az NB II-es osztályozó visszavágóján még sok izgalom várható, mert csak két párharc tekinthető lefutottnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Néhány NB I-es csapat hétfőn elkezdi a nyári felkészülést, hat másod- és hat harmadosztályú együttes számára viszont csak két nappal korábban, szombaton fog véget érni a bajnoki évad. Ők azok, akik érdekeltek az osztályozó visszavágóján, amelynek tétje az NB II-es tagság megőrzése, illetve megszerzése.

Az előzetesen latolgatott erőviszonyok egy héttel ezelőtt, az első mérkőzéseken már tisztázódtak. Nyugodtan mondhatjuk, két kivételével a várakozásoknál jóval szorosabbak a párharcok. A Rangadó.hu legújabb összeállításában most annak jártunk utána, mit várnak az edzők a sorsdöntő visszavágóktól.

Szolnoki MÁV FC – Fortress Felsőtárkány (1-0)

A téli szünetben alaposan megerősített szolnoki együttes tűnt a párharc egyértelmű esélyesének, végül azonban csak a 88. percben tudta megszerezni a győztes gólt idegenben. Vígh Ferenc, a hevesiek edzője érthetően bosszús volt a hajrában kapott gól miatt, mert játékosai nagyon sokat tettek a döntetlenért. A tréner azt nyilatkozta: sajnos be kell látni, jelenleg nagy a különbség a két csapat között. Vélhetően ez a különbség a Szolnok otthonában még inkább megmutatkozik majd.

A szolnoki vezetőedző, Kis Károly elmondta, rendkívül szervezetten védekező ellenfelüktől azt kapták, amire számítottak, ezért kevésszer tudtak a Felsőtárkány védelme mögé kerülni. „Az eddigi ötletes játékunk ezúttal haloványabb volt, de bizakodva várhatjuk az itthoni mérkőzést. Bízom benne, nagyon sokan kilátogatnak és ötletes, jó játékkal rukkolunk ki” – nyilatkozta a szakvezető.

Budaörsi SC – Duna FC Tatabánya (2-4)

élő szöveges közvetítés a helyszínről

Az egyik legszorosabb, legérdekesebb visszavágóra van kilátás a Pest megyei településen. P. Nagy László, a Tatabánya edzője azt mondta, örül az első meccs eredményének, de egyben dühös is a hibák miatt. Igen ám, de vajon mit nyilatkozott volna, ha a 85. percben nem szerez gólt együttese? Akkor a budaörsieknek még nagyobb sanszuk lenne, de így sincsenek kilátástalan helyzetben. Bekő Balázs vezetőedző úgy vélekedett, hogy a feljutás kérdése még nyitott. Igaza van!

Restart-Ceglédi VSE – Soroksár SC (3-0)

élő szöveges közvetítés a helyszínről

– A mérkőzés elején NB III-as ritmusban játszottunk, és ez megpecsételte a sorsunkat – mondta az első találkozó lefújása után Varga László, a fővárosiak vezetőedzője. – A játékban nem voltunk rosszabbak ellenfelüknél, de a párharcok többségét elvesztettük, és így nem is lehetett más a vége, mint sima vereség. A történtek ellenére a visszavágón mindent megpróbálunk, nem adjuk fel a küzdelmet.

Becsületes hozzáállás, hiszen a soroksári együttes valóban esélytelennek tűnik a szombati mérkőzésen, mert háromgólos hátránnyal kellene megküzdeniük idegenben.

Ványi Zsolt, a Pest megyeiek szakvezetője nem kér a kellemetlen meglepetésekből, ezért azt nyilatkozta: „Semmiképp sem dőlünk hátra!”

– A három-nulla egy magabiztos eredmény és mondhatnám azt, hogy megnyugtató, de ez nem így van – magyarázta a Cegléd edzője. – Óriási hibába esnénk, ha úgy várnánk ezt a találkozót, hogy ez egy lefutott mérkőzés. Remélem, így vannak ezzel a játékosok is. Tisztességgel fel kell készülni erre a meccsre is, és ugyanolyan összeszedetten kell futballoznunk, ahogy azt tettük Soroksáron is.

A soroksári mérkőzés további képei ide kattintva megtekinthetők!

Szigetszentmiklósi TK-Erima – Dorogi FC (6-0)

élő szöveges közvetítés a helyszínről

Lehet, hogy ez lesz Zoran Kuntics vezetőedző utolsó mérkőzése a Szigetszentmiklós kispadján? Erről árulkodnak azok a pletykák, amelyek szerint ő lehet Horváth Ferenc utódja az élvonalbeli Kecskemét kispadján. Nos, erről az SzTK vezetésének is van véleménye, amelyet ide kattintva olvashatnak.

Az biztos, hogy ebben a bajnoki szezonban utoljára lép pályára az SzTK-Erima együttese. A Dorog elleni osztályozó második mérkőzése pusztán formalitás, hogy az első találkozón hat gólt szereztek a Pest megyeiek, az ellenfél pedig licenc hiányában amúgy sem juthatna fel. Barna Zsolt csapatkapitány és Zoran Kuntics beszél az esélyekről és a jövőről az alábbi videóban:

SVSE-GYSEV-Goldschmidt – Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE (1-1)

élő szöveges közvetítés a helyszínről

Kimondva, kimondatlanul a szezon, sőt az elmúlt évek legfontosabb mérkőzése vár a soproniakra. A Dunaújváros elleni visszavágón mindenképpen nyerniük kell, hogy jövőre is másodosztályú csapat legyen az SVSE. A vezetők ingyenessé tették a belépést a sorsdöntő találkozóra, ezért nem kizárt, hogy teltház előtt lépnek pályára a hazaiak.

– Sokat tettünk azért, hogy idáig eljussunk. Lehetett volna szebb is az álom, de ezen már kár rágódni – nyilatkozta a klub honlapján Bücs Zsolt vezetőedző. – Egy nagyon jó csapatot ismertünk meg a Dunaújvárosban, amely nem véletlenül lett bajnok. Benn kell maradnunk, bármi áron, hiszen tartozunk ennyivel a városnak, a klubnak, szurkolóinknak és a támogatóinknak, illetve annak a több mint négyszáz gyereknek, akik itt vannak az utánpótlásba. Felkészülésünket nem mondhatom ideálisnak, sok a sérültünk. Gaálnak a térdével vannak gondok, hétfőn atroszkópos beavatkozást hajtanak végre nála, Demét kiállították Dunaújvárosban, Pintér Attila pedig összeszedte az ötödik sárgáját. Az idény során ugyan többször voltunk hasonló helyzetben, de, ahogy korábban, így most is meg fogjuk oldani. A csodálatos szurkolótábor pedig átsegít bennünket a holtpontokon, mint oly sokszor tette azt már. Tisztában vagyunk vele, hogy Sopron labdarúgása húsz évvel ezelőtt sikeres osztályozót vívott meg. Az elődök pedig köteleznek bennünket.

A feltöltés szabályai miatt a dunaújvárosiak akkor is feljutnak, ha szombaton kikapnak Sopronban, hiszen ők lépnek az NB III-ba süllyedő Eger helyébe.

A párharc első meccse 1-1-es eredményt hozott, bár a DPASE végig irányította a mérkőzést, rengeteg helyzetet dolgozott ki, de nem tudtuk értékesíteni azokat. A soproniak edzője is úgy nyilatkozott a lefújás után, hogy az idei legrosszabb játékukkal sikerült pontot szerezniük, és megjegyezte, hogy nagyszerűen játszott a dunaújvárosi csapat, gyors és szervezett támadásokat épített fel.

Dobos Barna, a Fejér megyeiek vezetőedzője úgy véli, együttesének minden esélye megvan, hogy legyőzze a soproniakat, hiszen otthon is rengeteg helyzetet alakítottak ki.

– Sajnos a helyzetkihasználásunk eredménytelen volt. Természetesen csak akkor tudunk idegenben jó eredményt elérni, ha végig koncentrálunk és az adódó helyzeteket pedig könyörtelenül kihasználjuk. Jó hallani, hogy szurkolóink ilyen hosszú útra is elkísérik a csapatunkat. Ennek pluszt kell adnia a csapatomnak, ezért is szeretnénk győztesen zárni az évet – magyarázta Dobos Barna.

Szeged 2011 – Várda SE (1-1)

élő szöveges közvetítés a helyszínről

A szegediek közül Jovánczai Zoltánt kiállították Kisvárdán, így a tapasztalt támadó számára befejeződött az idény. Kis Róbert balkeze gipszben van, mert a párharc első meccsén eltört a csuklója, de lehet, hogy a visszavágóra olyan kötést kap, amelynek segítségével vállalni tudja a játékot.

A delmagyar.hu megírta, hogy a szegedi szurkolók jelmondata: Bennmaradás vagy halál!

– Nem írattam végrendeletet, mert bízom és hiszek a csapatban, illetve abban, hogy megcsináljuk – mondta nevetve Gálhidi György vezetőedző. – Jobban nézünk ki, mint az előző héten. Szerdán már teljesen túl voltak a fiúk az első meccs körülményein. Hosszú félév volt, sok problémával, de összeszedjük magunkat a szezon utolsó meccsére.

A szakvezető úgy vélekedett, együttese az odavágón talán túl korán elhitte, hogy megvan a meccs, ráadásul a második félidőben többen is izomfáradtságra panaszkodtak, de mivel öt hónapja keményen dolgoznak, a két meccsen érvényesülnie kell a jobb fizikai állapotuknak.

– Most is nagy volt a különbség erőben, sebességben, csapatjátékban, de a Várda az utolsó erőtartalékait mozgósítva a második félidőben fölénk nőtt, a kiállítás után pedig több helyzete volt a fordításra – tette hozzá Gálhidi György. – Remélem, a visszavágón nem engedjük felállni a már földön lévő ellenfelünket! Nem hiszem, hogy tizenegyesek döntenének, de mindenre fel fogunk készülni! Minden fegyverünket bedobjuk, hogy technikailag, taktikailag, fizikailag is a csúcson legyünk. Természetesen óriási lenne, ha több ezer szurkoló előtt bizonyíthatnánk, az lenne a hab a tortán, ha megtelne a Vasutas-stadion!

A szegedi klubvezetés döntése értelmében a roppant fontos összecsapásra ingyenesen léphetnek be a szurkolók.

Minden mérkőzés szombaton 17 órakor kezdődik.

Élő szöveges közvetítés az NB III-as osztályozókról:

PMFC II – Velence SE ide kattintva

MTK II – Kiskunfélegyháza ide kattintva

Zalaszentgrót – Újbuda ide kattintva

Olvasói sztorik