NB II

Kettős esély Dunaújvárosban

Sitku Illés szeretné, ha a páholyban lévő DPASE a pályán harcolná ki az NB II-es tagságot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A teljes NB III-as bajnokságban a legtöbb pontot a Dráva-csoport legjobbja, a Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE együttese szerezte. Mivel az élvonalból kiesett Egri FC licenc hiányában csak a harmadosztályban indulhat, a DPASE akkor is az NB II-be kerül, ha elveszti a Sopron elleni osztályozót, hiszen az MLSZ versenykiírása értelmében az NB III legjobbja lehetne ilyen esetben a kedvezményezett. Sitku Illés, az újvárosiak egykori válogatott csatára a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, inkább a pályán döntenének a feljutásról az SVSE ellen.

– Milyen előjelekkel várják a szombati Sopron elleni osztályozó első mérkőzését?
– Nagyon jó szezont tudhat maga mögött a Sopron az NB II-ben, úgyhogy korántsem lesz ez sétagalopp – kezdte Sitku Illés. – Nagy kedvvel és elszántsággal készülünk erre a sorsdöntő párharcra. Végig koncentrálnunk kell, csak úgy lehet esélyünk. Úgy dobta a gép, hogy először itthon játszunk, úgy szeretnénk zárni a szombati első mérkőzést, hogy az kedvező legyen nekünk. Szeretnénk előnnyel utazni Sopronba. Elég nagy a felhajtás Dunaújvárosban, a bajnokság elején még nem nagyon álltak mellénk a szurkolók, de tavasszal már érezhettük a bíztatást, és biztos most is mindent elkövetnek majd, hogy jól szerepeljünk.

– Lehet, hogy akkor is feljutnak az NB II-be, ha az osztályozón elvéreznek…
– Nem foglalkozunk ezzel a kérdéssel, még egyáltalán nem biztos, hogy mi járnánk jól ezzel a helyzettel, szóval mi úgy vagyunk vele, hogy a pályán szeretnénk kiharcolni az másodosztályú tagságot.

– Mennyire volt nehéz megnyerni az NB III-as csoportjukat?
– Döcögősen indult a szezon, de idővel összeállt a csapat, és olyan játékot tudtunk már nyújtani, ami meghatározó és eredményes. Csak az utolsó előtti fordulóban vettük át a vezetést a Szekszárdtól. Erős menetelés volt, de a végére sikerült odaérnünk az élre, és ezért boldogok lehetünk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik