NB II

Visszatérés a Fáy utcába

Katona és Polényi biztosan távozik, a Kozármislenyben szereplő Boda József viszont Angyalföldre igazol.

Kapcsolódó cikkek

p]Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Már beszámoltunk róla, hogy távozik az NB II-ben szereplő Vasas FC együttesétől Katona Máté és Polényi Gábor. A két fiatal búcsúzik tehát az angyalföldiektől, van azonban, aki újra magára ölti a piros-kék szerelést, ő pedig nem más, mint Boda József, aki korábban szerepelt már a Fáy utcában, az elmúlt szezont pedig a Kozármisleny csapatában töltötte, ahol 23 meccsen lépett pályára, és három gólt rúgott a másodosztályban. A 21 éves támadó a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy budapestiként örül, hogy újra a fővárosban játszhat.

– Nem vesztem össze senkivel, nincs ilyenről szó. Nagyon meg voltam elégedve a kozármislenyi társasággal és az ottani körülményekkel – mesélte Boda József. – Örülök, hogy ott játszhattam és megmutattam magam. Elég sokat játszottam, nem beszélve arról, hogy nagyszerű helyezést értünk el. Aztán megkerestek a Vasastól, voltam egy próbajátékon, és tetszettem a vezetőedzőnek, ezért felajánlottak egy szerződést. Viszonylag többet ígértek, mint az előző csapatomnál, és azt is tudni kell, hogy én pesti gyerek vagyok, Budapesten van a családom és az élettársam is. Az életem párjával megbeszéltük, hogy akkor visszaköltözöm Pestre, és visszaigazolok a Vasasba. Július elsején kezdjük a felkészülést. Tetszik az, amit itt próbálnak csinálni. Nagyon sok a tehetséges fiatal, és szerintem, ha két-három rutinos embert még tudunk igazolni, akkor nem lehet akadálya, hogy az első ötben végezzünk, vagy akár a feljutásért szálljunk harcba.

Boda tehát érkezik, az egykori alapember, Katona Máté azonban biztosan távozik Angyalföldről. A csapatkapitányból kegyvesztetté vált 23 éves középpályás húsz meccsen szerepelt a szezonban, és három gólt szerzett. Az ötszörös U21-es válogatott labdarúgó úgy érzi, eljött az idő a váltásra, hogy kipróbálja magát máshol.

– Ez a szerződésem ötödik éve, most fog lejárni. Azért döntöttem úgy, hogy nem hosszabbítok, mert nem sikerült feljutnunk az NB I-be, illetve úgy érzem, hogy változásra, új impulzusokra van szükségem, ezért szeretném máshol kipróbálni magam. Természetesen vannak már megkeresések, ajánlatok, de egyelőre elég bizonytalan kép van előttem. Annyit tudok csinálni, hogy minden nap edzek, és majd meglátjuk, hogy mi lesz – nyilatkozta a Rangadó.hu érdeklődésére Katona Máté.

A gárda másik távozója a közönség egykori kedvence, Polényi Gábor, aki az elmúlt félévben Putnokon szerepelt kölcsönben, és most közös megegyezéssel bontott szerződést a fővárosi klubbal.

– A múlt héten bontottuk fel a szerződésemet közös megegyezéssel – mesélte a 21 éves Polényi Gábor. – A tavasszal Putnokon szerepeltem, és az edző, illetve az angyalföldiek is azt szerették volna, ha továbbra is ott folytatom. Én azonban nem ezt a célt tűztem ki magam elé, és a Vasas korrekt módon nem állt a fejlődésem útjába, és nem gördítet akadályt a távozásom elé. Akkor mondtam, hogy szeretnék közös megegyezéssel szerződést bontani. Ez problémamentesen megtörtént, korrekt módon váltunk el egymástól. Jelenleg szabadon igazolható vagyok, várom az ajánlatokat. Jelen pillanatban azonban semmilyen megkeresésről nem tudok beszámolni – tájékoztatott Polényi Gábor.

Olvasói sztorik