NB II

Nem is akart feljutni a Vasas?

Tévényilatkozatáért száműzték a felnőtt keretből az angyalföldiek egyik fiatal játékosát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Berecz Zsombor, a Vasas U18-válogatott játékosa a Digi Sport reggeli műsorában azt mondta, hogy olyan jeleket észlelt klubjában, amelyek szerint nem is akartak feljutni az NB I-be. A nyilatkozat után eltiltották a felnőttkeret edzéseinek látogatásától.

A profi szerződéssel rendelkező középpályás a következőket mondta klubjáról: „azt nyilatkozták, hogy fel akarnak jutni, de voltak olyan döntések, melyek nem erre utaltak.”

Kisvártatva a szakmai stáb behívatta a játékost, és átirányította az U21-csapathoz.

– Sajnos, igen, eltiltottak a felnőtt csapattól. Azt mondták, hogy nem kritizálhatom az edző döntését. Amikor megkérdezték, mit gondolok erről, akkor elmondtam: nem tartom igazságosnak, hogy rengeteg fiatalt szerepeltettek a csapatban a legkritikusabb meccseken, és amikor nem jutott fel a gárda, akkor éppen őket hibáztatták. Szerintem a két dolog együtt eredményezte, hogy nem készülhetek a felnőttekkel. Átirányítottak az U21-hez. Nem esett jól, az biztos. Remélem, hogy azért a válogatottba behívnak majd – mondta az utanpotlassport.hu oldalon Berecz Zsombor.

Dirk Berger, a Vasas német vezetőedzője is megszólalt az ügyben. Elismerte, valóban leült beszélgetni a játékossal az interjú után, és rákérdezett, hogy miért hozta ilyen helyzetbe a klubot, miért nyilatkozott olyan dolgokról, amelyekre nincs rálátása.

– Ezt követően felvázoltam neki a közeli jövőjét. Tájékoztattam, hogy a jövőben nem számolok vele. Teljesen lényegtelen, hogy mit mondott. Egy a fontos: soha nem fogom eltűrni, hogy fiatal játékos – de beszélhetünk az idősebbekről is – nyilvánosan kritizálja a vezetést, és a professzionálisan működő Vasast, mint klubot. A riporter nem szorította őt sarokba, nem volt ez olyan helyzet, amelyben azokat a szavakat kellett volna használni. Nyitott kérdés volt, bármit mondhatott volna – magyarázta Dirk Berger. – Egyet higgyen el nekem: nem azért jöttem a Vasashoz, hogy a másodosztályban evickéljünk, hanem NB I-es csapatot szeretnék faragni a társaságból. A vezetés is ezt akarja, ezért estek különösen rosszul az elhangzottak. Persze, fiatal játékosról van szó, akivel foglalkozni kell, meg kell tanulnia, hogy a médiában is professzionálisan kell teljesítenie. Először azt, hogy nyilvánosan nem kritizáljuk sem az edzőt, sem az egyesületet. Mellesleg, ha a témában kérdése van, nyugodtan fordulhat hozzám, és el fogom neki mondani, mi a helyzet a terveinkkel kapcsolatban. Zsombor visszakerül az U21-csapathoz, jelenleg nem számolok vele. Szerződése van a Vasassal. Ha megváltozik a véleménye a klubról, ha átgondolja, hogy tulajdonképpen mit is mondott, akkor leülhetünk újra beszélgetni.

Mészöly Géza szövetségi edző egyébként a történtek ellenére is számol Berecz Zsomborral az utánpótlás-válogatottnál.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik