NB II

„Még semmi nem dőlt el”

Katona Máté szerint a másodosztályban menetelő angyalföldiek a Debrecent is megszorongathatják a kupában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Három ponttal vezeti a NB II Keleti-csoportjának tabelláját a Vasas együttese. Az angyalföldiek a tavasz folyamán a második helyezett Mezőkövesdtől és a Szolnoktól is kikaptak, az utóbbi két hétben azonban két fontos rangadójukat is megnyerték. Előbb a Nyíregyházát verték hazai pályán, legutóbb pedig a Békéscsaba otthonából hozták el a három pontot. A 2-0-s győzelem során csereként lépett pályára a 23 éves Katona Máté, aki a Rangadó.hu megkeresésére beszélt a feljutási esélyekről, értékelte a hétvégi mérkőzést, és a keddi, Debrecen elleni Magyar Kupa-elődöntőről is beszélt.

– Küzdelmes, hajtós mérkőzés volt, ahol mindkét csapat nagyon akarta a győzelmet. Nekünk sikerült két gólt lőni, és így nyertünk – mondta Katona Máté.

– Hogyan sikerült ilyen szépen talpra állniuk két vereség után?
– Egyértelmű célunk a feljutás, így nem igazán volt időnk keseregni a két vereség miatt. Ezzel mindenki tisztában van a csapaton belül, ezért előretekintettünk, és úgy álltunk hozzá a következő meccsekhez, hogy csakis a győzelem elfogadható.

– Három ponttal vezetik a tabellát, közvetlen riválisaikkal pedig már nem találkoznak. Zsebben a feljutás?
– Amíg nem biztos a dolog, addig nem szabad olyanokról beszélni, hogy megvan a feljutás. Az egy dolog, hogy a három legerősebb ellenféllel már lejátszottuk a meccseinket, de ezután is nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk, hiszen megyünk még Szegedre is, ahol nem lesz egyszerű dolgunk. Ehhez hasonlóan az Orosháza ellen sem lesz könnyű. Oda kell figyelnünk, nem szabad biztosra menni, hiszen még semmi nem dőlt el. Úgy kell kimennünk a bajnokikra, hogy nyerni kell.

– Hogy viseli, hogy mostanában kevesebb lehetőséget kap, sőt a csapatkapitányi karszalag is másra került…
– Erről nem szeretnék beszélni.

– A Magyar Kupában is versenyben vannak még, kedden a DVSC-t fogadják. Mit vár a párharctól?
– Egyetlen másodosztályú csapatként vagyunk ott az elődöntőben, ez már önmagában nagyon szép dolog. Megpróbálunk minél eredményesebben szerepelni, és tisztességesen helyt állni. Evés közben jön meg az étvágy, és eddig elég jól meneteltünk a kupában. Tudjuk, hogy az ország egyik legjobb csapatával játszunk, de igyekszünk ellenük is jól játszani.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik