NB II

Homma és a pozitív energia

A magyar foci első japán légiósa még mindig olyan motivált, mint egy 17-18 éves fiatal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagy vándor, és nem csak azért, mert a távoli Japánból érkezett, hanem azért is, mert idehaza megfordult már a szegedi Tisza Volán, a Lombard Pápa, a Diósgyőr, a Nyíregyháza, a Siófok, a Vasas, a Ferencváros, legutóbb pedig az NB II-es Veszprém csapatában. Mivel a bakonyiak lemaradtak az osztályozós helyekről, az átszervezés miatt kieséssel zárult az elmúlt idény. Homma Kazuo távozott, jelenleg otthon, Japánban pihen, de az internet segítségével szívesen válaszolt a Rangadó.hu kérdéseire. Azt mondja, oda megy játszani, ahol szükség van rá. Már elmúlt 33 éves, de sok csapatnak még mindig segítségére lehet, hiszen 15 találattal a Nyugati-csoport góllövőlistájának második helyén végzett az elmúlt bajnoki évadban.

– Hogyan értékeli az elmúlt szezont egyénileg, illetve a csapat szempontjából?
– A góljaimról mindig úgy tudok beszelni, hogy az csapatmunka eredménye, hiszen a csapattársaim szolgáltak ki engem, azért tudtam gólokat szerezni – vélekedett Homma Kazuo. – Én még mindig jó csapatnak tartom a Veszprémet. Az öltözői hangulat jó volt, én is nagyon hamar megtaláltam a helyemet. Minden nap pozitív energiával keltem fel, és nagyon szerettem edzésre járni. Sajnálom, hogy kiestünk az átszervezés miatt…

– Miért nem sikerült a bennmaradás? Milyen okai, összetevői voltak a kiesésnek?
– Voltak olyan meccsek, hogy fölöslegesen kaptunk gólokat…

– Néha anyagi problémákról is hallani lehetett a Veszprémmel kapcsolatban. Mennyire voltak ezek valósak, illetve súlyosak?
– A mai fociban gyakran előfordul, hogy hallani lehet anyagi problémákról. Volt olyan időszak, hogy csúszott a fizetés, de a vezetők rendesek voltak, és igyekeztek, hogy ne legyen ebből gond. Természetesen ideges voltam, amikor ez történt, de nem tudom, hogy mindez befolyásolt-e a pályán, mert a foci millió apró dologból áll össze.

– Hol szeretné folytatni a játékot? Vannak ajánlatai? Visszatér Magyarországra?
– Egyelőre még nem tudom, hol folytatom, de szerencsére van ajánlatom. Oda megyek, ahol szükség van rám, mert a lényeg az, hogy még mindig olyan motivált vagyok, mint egy 17-18 éves, fiatal gyerek.

Olvasói sztorik