NB I

A nap híre: Tajti nyaralása

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán új rovatot indított, amelynek címe: A nap híre. Ebben minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, hétfő híre, miszerint a Diósgyőr cserekapusa, Tajti Norbert nem jelent meg a nyári felkészülés első edzésén, mert edzői engedéllyel meghosszabbította a nyaralását, de az új tréner többszázezres büntetést emlegetett:

Tomiszlav Szivics diósgyőri bemutatkozója érdekesre sikeredett, de nem minősíteném, mert ő látta, mi hogyan működik, s mi az, ami amatőr a klubnál. Vannak búcsúzó játékosaik Luque és Fernando személyében, az erősítések pedig Dudás Hunor kompetenciájába tartoznak. Az biztos, hogy a hétfői edzésen Szivics igencsak kikelt magából, amatőrizmusról, új edzésmódszerekről beszélt. Megtette székfoglalóját, és nagyjából már sejtjük, mire gondolhatott.

Még ennél is különlegesebb Tajti Norbert nyaralás-ügye. A kapus elmondása szerint rajta kívül is vannak olyanok, akik meghosszabbíthatták a szabadságukat. A játékos beszélt az új edzővel: „ő azt mondta, hogy rám bízza, elmegyek-e vagy sem.” Sajnos ezt ismerem. Ez egy nagyon kellemetlen és kemény mondat, ami azt jelenti tulajdonképpen: döntsd el te magad, de jobban teszed, ha nem mész…

Nem látunk az ügy mélyére, de az biztos, hogy egy profi labdarúgónak tudnia kell, hogy nagyjából ebben az időszakban szokott kezdődni a felkészülés. Ilyen a profi labdarúgók élete. Ezekre a napokra a megyei osztályokban szereplő focisták szoktak lekötni nyaralást, már bocsánat. Nehezen tudom elképzelni, hogy Szivics szelektálna, ha elenged néhány játékost, akkor ritka, hogy valamit viszont nem enged.

Nem tudom, hova ment nyaralni, nem is tartozik rám, de manapság már a balatoni 23 fokos, másfél centis lötty is többszázezer forintba kerül. Ha ehhez még hozzászámítom a százezres büntetést naponta, akkor bizony a végösszegből akár Dubaiba is elmehetett volna nyaralni. Nehéz dönteni, igazságot tenni, és nem is akarom elviccelni a témát, mert egy játékos sorsáról van szó.

Sajnálom, ha valakinek a pénztárcája vagy a karrierje bánja, mert nehogy az legyen, jövő hétfőn, amikor visszatér, kiderüljön, hogy az új edző a történtek után már nem számít rá. Akkor meglehetősen drága nyaralás lenne ez. Kérdés, mennyire volt következetes az edző a magyar és a külföldi játékosok vonatkozásában. Másrészt el tudom képzelni, hogy Tajti nyaralásának minden perce rémálommá és stresszessé vált onnantól kezdve, hogy megtudta, milyen ügy kerekedett ebből, és a családját is nagyon sajnálom. Biztos vagyok benne, hogy kulturáltan is e lehetett volna intézni ezt a kellemetlen ügyet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik