NB I

A legendának újra mennie kell…

A szakmai stábból távozó Vitelki Zoltán szerint a diósgyőri szurkolók joggal lehetnek csalódottak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt szezonban a Diósgyőri VTK szakmai stábjában dolgozott Vitelki Zoltán, aki korábban csapatkapitány is volt, tehát emblematikus figurának számít a borsodi klubnál. Tomiszlav Szivics vezetőedző érkezésével viszont újra távoznia kell a szakembernek, mert a vajdasági mester másokkal, honfitársaival kíván együtt dolgozni. Vitelki a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nehezen viselte, de tiszteletben tartja az új vezetőedző döntését.

– Ha valahol nem számítanak az emberre, az mindenképpen negatív dolog – kezdte Vitelki Zoltán. – Nehezen viseltem a tényt, de egy edző döntését tiszteletben kell tartani. Nyilván, ha nekem lennének embereim, én is vinném őket magammal, bárhová megyek. Tovább kell lépni ezen, és menni kell tovább…

– Mihez kezd most? Újra az utánpótlásban fog dolgozni?
– Az, hogy ide-oda jövök-megyek nekem sem jó, hiszen szezon közben is előfordult már ez liftezés. Van más lehetőségem is, át kell beszélnünk az elképzeléseket, és ezek után kell majd kiválasztanom a legjobbat.

– Miért nem tud kialakulni egyfajta állandóság Diósgyőrben, ami a szakmai vezetést illeti? Mit gondol, miért szerepeltek ilyen gyengén ebben a szezonban?
– Az edzőváltásokra nyílván az eredménytelenség miatt került sor. Elég erős kerettel vágtunk neki a bajnokságnak, de a siker elmaradt, és a tulajdonosok ilyenkor először az edzőt veszik elő, bevált dolog itthon az edzőváltás. Ez történt itt is, Diósgyőrben, de a tulajdonosi döntést én nem is kívánom kommentálni. A bajnokság végére már megfogyatkozott a keret, és a szezon finisébe érve már egy picit mindenki várta, hogy vége legyen ennek az idénynek.

– Diósgyőrben nehezebb megfelelni az elvárásoknak, mint más csapatoknál?
– Igen, hiszen ebben a régióban kevesebb a tömegesemény, ami több embert vonzana, így sokan kijárnak a mérkőzésekre. Mindenki olvassa a híreket újságban, interneten, hogy milyen erős a keret, és nyílván ehhez mérten fogalmazódtak meg a szurkolók elvárásai is. Úgy gondolom, teljesen joggal volt csalódott mindenki a bajnokság végén.

– Hol volt idén nyaralni? Sikerült feltöltődnie?
– Hosszú évek óta Törökországba járunk nyaralni, idén talán már tízedik alkalommal jártunk ott. Nyilván, ha az ember már ennyiszer visszatér nem ugyanabba a szállodába, de ugyanabba az országba, abba a miliőbe, akkor nagy csalódások nem érik. Szombaton este értünk haza, úgy érzem azért sikerült feltöltődnöm nekem és a családomnak is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik