NB I

Szivics beszólásával kezdődött

Megtartotta az új szezon első edzését a Diósgyőr.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Délelőtt tíz órára hirdették meg a DVTK első edzését, amelyen mindössze 13 vett részt: Ribánszki László, Bacsa Patrik, Gohér Gergő, Vadász Viktor, Vági András, Elek Ákos, Takács Péter, Rudolf Gergely és Csirszki Martin, illetve a DVTK-hoz tartozó, de az előző szezont kölcsönben töltő Hornyák Marcell, Bogáti Péter és Ivan Rados. Egy soroksári tinédzser, Bodnár Richárd személyében már próbajátékos is érkezett a borsodiakhoz.

Igazoltan maradtak távol: Ambrusics, Tajti, Hanek, Nagy Tamás, Gallardo, Abdouraman, Kádár, Tisza, Gosztonyi és Seydi.

Közülük Kádár Tamás és Francisco Gallardo egy hét extraszabadságot kapott válogatottbeli elfoglaltságuk miatt, miként Tisza Tibor, Nagy Tamás is engedélyt kapott a későbbi érkezésre. Mohamadou Abdouraman hazautazott rehabilitációjának folytatására, július elején tér vissza, Seydi pedig Spanyolországban kezelteti korábbi sérülését. Michal Hanek vasárnap jelezte, Lengyelországban tartózkodik, míg Tajti Norbert engedély nélkül hosszabbította meg szabadságát – írja a klub honlapja.

A fél évvel ezelőtt szárkapocscsonttörést szenvedő fiatal középpályás, Csirszki Martin együtt kezdheti a felkészülést a csapattal. Gosztonyi András vélhetően még heteken át lábadozik.

A stáb kiegészül két szerb szakemberrel: Szrdjan Zsirojevics erőnléti edzőként, míg Vladimir Radenkovics másodedzőként segíti Szivics munkáját. A stáb negyedik tagja ifj. Bene Ferenc edző, ötödik tagja pedig Veréb György kapusedző. Utóbbi hétfőn szintén igazoltan volt távol, ugyanis ma tartották a nevét viselő kapusiskola megnyitóját Abaújszántón.

Az első edzést megelőzően Szrdjan Zsirojevics egy rövid videóval illusztrált előadásban mutatta be a játékosoknak, hogy milyen munka vár rájuk, és annak segítségével hogyan javul például a robbanékonyságuk.

Az előző néhány szezonhoz képest élénkebb játékos-mozgás várható a klubnál, tekintve hogy Luque és Fernando visszavonult, de velük együtt is vékonynak tűnt a keret az előző bajnokság egy-egy szakaszában. A hírek szerint Tomiszlav Szivicsnek határozott elképzelése van egy-egy posztot illetően. Lencse László került szóba centerposzton, Mohl Dávid és Hídvégi Sándor a hátvédsor erősítésére. Az ügyvezető Dudás Hunor újságírói kérdésre megerősítette, hogy tárgyalásban állnak Lencsével – írja a boon.hu.

Tomiszlav Szivics vezetőedző nem köntörfalazott, székfoglaló beszédében keményen odamondott, bírálva a klubnál tapasztaltakat:

– Nulla profizmus van itt, hihetetlen, ilyen nem létezik. Nem fogok kamuzni, mert ez látszik, nem szórakozni jöttünk, hanem dolgozni, a munkához nagyon kelletek. Senkit sem fenyegetek, ne értsétek félre, de biztos ti is észreveszitek, hogy hány óra van. Együtt még mínuszban vagyunk – magyarázta az új edző, de az nem derült ki, hogy konkrétan mi a problémája.

Az edzés mindössze egy órán keresztül tartott, a második gyakorlás hétfőn délután négy órakor kezdődik.

Olvasói sztorik