NB II

A nap híre: a Szeged búcsúja

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán új rovatot indított, amelynek címe: A nap híre. Ebben minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a hétvége híre, miszerint a Szeged csapata kiesett az NB II-ből miután hazai környezetben, nagy meglepetésre 3-0-ra kikapott a harmadosztályból érkező Kisvárdától egy balhés meccsen:

Biztosan tudja valaki, hogy ez az átszervezés miért jó, és miért van rá szükség. Már beszélgettünk róla, hogy az NB-s osztályokban nem bír el ennyi csapatot a magyar labdarúgás, tehát valahogy át kellett szervezni. Mindig van valamiféle gondolata a vezetőségnek, de ez drasztikus volt, hiszen előfordult, hogy egy NB III-as ötödik kiesett, miközben a hatodik kapott egy gyengébb ellenfelet, és bennmaradt. De azért az ötödik helyért egy évet kellett dolgozni, képzeljük el, mit szólnak a kieséshez például a szponzorok…

A párharcok egy részen nem hozott nagy meglepetéseket. Voltak értékelhetetlen meccsek, hiszen az MTK II például 19-0-s gólkülönbséggel jutott tovább. Leginkább a Szeged kiesésére kaptam fel a fejemet. A csongrádi megyeszékhelyen sokan járnak a mérkőzésekre, s bár a csapatnak voltak bukdácsolásai, Gálhidi György végül osztályozós helyre vezette a társaságot. Úgy látszott, hogy verhető ellenfelet kaptak, de az idegenbeli jó eredmény elérése után hazai pályán vereséget szenvedtek. Nem volt incidensmentes a találkozó, a két kiállítás megpecsételte a szegediek sorsát, és a szurkolók nehezen viselték, hogy ősztől másodosztályú futball sem lesz a városban.

Az SVSE kiesését nem érzem akkora durranásnak. Egy csodálatos városról és egy szép stadionról beszélünk, kellett volna Sopron az NB II-nek. De szerencsétlenségükre olyan ellenfelet kaptak a Dunaújváros személyében, amelyre szintén elmondható mindez. Mindkét keret jó játékosokból áll, és jó szakmai munka folyik. Az átszervezéseket mindig érdekek és kérdőjelek lengik körül. Ismét felteszem a kérdést: biztos kell ez a magyar futballnak?

Ha egy csapat bajnokságot nyer, az a világ minden táján automatikusan egy osztállyal feljebb kerül. Nálunk nem… Így alakult, ez egy borzalmas év azoknak, akik sokat dolgoztak, hogy bajnokok legyenek, mégsem sikerült feljutniuk, vagy egészéves kemény munka után előkelő helyezést értek el, mégis egy osztállyal lejjebb találták magukat. Sok helyen tragikus hétvége volt ez, máshol viszont örömünnep.

Olvasói sztorik