NB I

Brazilokat várnak Diósgyőrbe

Nem csomagolta be véleményét a hétfői első edzés előtt és után a DVTK vezetőedzője.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Már a felkészülés legelső napján hallatott magáról Tomiszlav Szivics, a Diósgyőr új edzője. A játékosok még ki sem futottak a pályára, a vajdasági tréner máris bírálta a klubot, bár több megjegyzéséről nem derült ki egyértelműen, mire is vonatkozik valójában.

– Amatőrizmus van itt. Hihetetlen, ilyen nem létezik. Nem fogok kamuzni, mert látszik – idézi Tomiszlav Szivics mondatait a boon.hu. – Nem szórakozni jöttünk, a munkához ti is nagyon kelletek. Senkit sem fenyegetek, ne értse félre, de talán ti is észreveszitek, hogy hány óra. Most még mi, együtt, mínuszban vagyunk.

A Paksról érkezett szakvezető elárulta, az első benyomásai a morgolódása ellenére jók, de még sok munka vár a borsodiakra.

– Hiányzott jó pár játékos, a létszám miatt csalódott is vagyok, legalább tizennyolcan kellett volna, hogy legyünk – szögezte Szivics. – Ez inkább amolyan bevezető hét lesz, feltérképezünk, tesztelünk is hozzánk érkezőket. Az igazi meló a jövő héten kezdődik. Nagyon fontosak a különböző mérések, mert rövid az idő a rajtig, alig több mint egy hónap, és ki kell derülnie, hogy kinek, mire van szüksége, milyen terhelésre, és a sok sem jó.

A játékoskeret változásairól Tomiszlav Szivics elmondta, szakmai értelemben vannak nevei, kiszemeltjei, ám a tárgyalások folynak, amiket Dudás Hunor ügyvezető bonyolít.

– Jó lett volna, ha azok a bosnyák labdarúgók, akiket a múltkor megnéztem, már most itt tudnak lenni, de nem nálam van a pálca – szögezte le a tréner. – Mint ahogy Lencse László esetében sem, aki nagy igazolásnak számítana. Lehet még spanyol játékosunk, s várunk még két brazil fiút is, egy védekező középpályást és egy belső védőt, utóbbi 27 éves és 192 centiméter magas, Alvesnek hívják, de többet már nem mondok.

Többet nem is kell mondania, hiszen a Rangadó.hu az internet segítségével előbányászta, kiről is van szó. A transfermarkt.de adatbázisa szerint a 27 éves brazil William Rocha Alves jobblábas belsővédő, Sao Paulóban született, a piaci értéke pedig 400 ezer euró. 2009 januárjában hagyta el hazáját, az Associacao Atlética Anapolina együttesétől a szerb Borac Cacak csapatához igazolt, ahol négy évet töltött, majd idén januárban visszatért Brazíliába, a Tombense FC-hez. Úgy tűnik, hamarosan ismét Közép-Európa felé veszi az irányt…

Ilyenkor szokványosnak mondható az a felvetés, hogy milyen DVTK-t képzel el a szakember, akinek egyébként továbbra sincs aláírva a 2+1 évre szóló szerződése.

– Egy nap alatt nem ígérhetek csodát, de az biztos, hogy agresszívebb focit fogunk mutatni, mint eddig, több lesz a sprint és nagyobb lesz az akarat – hangsúlyozta Szivics. – Bevallom, nem tetszett, amit láttam a csapatról. Nem létezik, hogy az elmúlt négy diósgyőri edzőből senki sem volt jó. Benne van a pakliban, hogy beletörik az én bicskám is, lehet próbálkozni, ha egyesek úgy gondolják… Én az általam elképzelt munkával a játékosoknak akarok segíteni, akikben nagyon hiszek. Nekem ne mondja senki, hogy Rudolf Gergely nem Magyarország egyik legjobb csatára, hogy Elek Ákos nem válogatott-szintű, hogy Tisza Tibor vagy Gosztonyi András nem képes többre…

Olvasói sztorik