NB I

A nap híre: adótartozással az NB I-ben

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán új rovatot indított, amelynek címe: A nap híre. Ebben minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a keddi nap híre, miszerint az adatok tanúsága szerint a PMFC és a Lombard Pápa csapatát működtető gazdasági társaság ellen is végrehajtást kért az adóhatóság, mégis megkapták a klublicencet az MLSZ-től:

Meglepődve olvastam, hogy több gazdasági társaságnak adótartozása van, és azok az információk, adatok, amelyek megjelentek, szerintem alátámasztják az állítást. Érdekes, mert az MLSZ szigorú licencet állít a klubok elé, nem véletlen, hogy rendszerint hiánypótlások szükségesek, mert első fokon sosem adják meg az engedélyt minden klubnak.

Régebben a Ferencvárosnál nem voltak megfelelőek a papírok és az anyagi biztosítékok, ezért az NB II-be száműzték a klubot. Elég komolyan és körültekintően jártak el, most viszont úgy tűnik, ez is olyan, hogy hol nagyon keményen veszik figyelembe az előírásokat, hol nem annyira… Ha végrehajtás alatt van egy cég, az a futballon kívül is komoly dolog, de mindent lehet orvosolni, fel lehet függeszteni a végrehajtást, ha tisztázzák a tartozásukat. Bizonyára rajta vannak a klubok, és arra törekednek, hogy pénzt szerezzenek, és megállapodjanak a NAV-val, egy összegben vagy részletfizetéssel.

Nem tudjuk, milyen összegekről van szó, de ha végrehajtás alatt van a cég, akkor nagyon érdekes, hogyan adott neki licencet a szövetség. Gondolom, a következő napokban lesz még fejlemény ebben az ügyben, és lesznek pozitív változások. Ha több ilyen szervezet van, akkor a kőkeményen betartott klublicenc mit ér? Az Eger tavaly nem kapott lehetőséget, hogy hazai pályán játsszon, mert nem volt világítás a stadionjában, de szerintem ez sokkal komolyabb probléma, mint a villanyfény hiánya…

Olvasói sztorik