NB I

Tischler Patrik az újonchoz igazolt

Hároméves szerződést írt alá az MTK-ból érkezett támadó.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Huszonegy éves csatárral erősödött a Puskás Akadémia FC: az MTK-tól szerződtetett fiatal középcsatár, Tischler Patrik három évig Felcsúton futballozik – írja a klub honlapja.

Az U19-válogatottban öt, az U21-csapatban nyolc mérkőzést játszott az MTK saját nevelésű tehetsége. Tischler Patrik 2008-ban, 17 évesen mutatkozott be az NB I-ben, azóta 88 mérkőzésen 35 gólt szerzett. Csütörtökön hároméves szerződést kötött a Puskás FC-vel, így nincs akadálya annak, hogy a pénteki idénynyitón bemutatkozzon Pápán.

Tischler Patrik közvetlenül a megegyezés után a Rangadó.hu-nak nyilatkozott az átigazolásról.

– Előrelépés vagy visszalépés egy élcsapatból az újonchoz igazolni?
– Remélem, hogy előrelépés – mondta Tischler Patrik. – Nagy célokat tűztek ki a Puskás Akadémiánál, stadion és új sportpályák épülnek, látszik, hogy nem csak egy-két évre tervez a klub. Nagyon bízom benne, hogy sikerül ezeknek a céloknak, elvárásoknak nekem is megfelelnem. Befejezőcsatárként adott a feladatom, minél több gólt kell lőnöm a szezon során. Igyekezni fogok, hogy ez sikerüljön.

– Hogyan gondol vissza az MTK-s időszakára?
– Nehéz volt a váltás, hiszen már 2003 óta a csapatnál vagyok, két éve pedig már alapembernek számítottam Garami Józsi bácsi együttesében. Nagyon pozitív élményekkel gazdagodtam, kiváló társaság alakult ki az évek során. Rengeteg barátom játszik most is a csapatban, őket is mindig figyelemmel fogom követni, csakúgy, mint volt csapatom teljesítményét.

– Kitől tanult legtöbbet az évek során?
– Kanta József mellett nagyon sokat tudtam fejlődni, tőle sok mindent meg lehetett tanulni. Mind emberileg, mind a játékot tekintve kiváló példaképnek tartom.

– Milyen szezont vár a Puskás Akadémiában? Mikor csatlakozik a kerethez?
– Ezt még nem tudom pontosan. Olyan hirtelen történt minden, hogy azt sem tudom, merre kapjam a fejemet. Ma vagy holnap minden bizonnyal már ott leszek a csapatban. Az elvárásokról is nehéz beszélni, tényleg nagyon gyorsan történt minden, még csak nem is találkoztam a keret többi tagjával. Nagyon remélem persze, hogy minél jobb helyezést tudunk elérni a bajnokságban, de tényleg nagyon friss még a dolog, így konkrét elképzelésekről még nem tudok beszélni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik