NB I

Nehéz volt Anelka ellen

Az újonc felcsútiak védője, Vaszicsku Gergő győzelmet vár a Lombard Pápa elleni bajnoki nyitányon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfő délután az angol élvonalban szereplő West Bromwich Albion csapatával játszott felkészülési mérkőzést az újonc Puskás Akadémia együttese, Sopronban. A találkozót 3-0-ra az angolok nyerték, akiknek a kezdőjében helyett kapott a friss igazolás, Nicolas Anelka, aki kétszer is beköszönt a felcsútiaknak. A Bajnokok Ligája-győztes francia csatárral gyakran találkozott az összecsapáson a Puskás FC fiatal védője, Vaszicsku Gergő, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, nagyon nehéz volt lekövetni a 34 éves támadó villámgyors ritmusváltásait.

– Tapasztaltuk, milyen egy angol élvonalbeli csapat ellen játszani. Úgy gondolom, hogy sebességben és erőben voltak jobbak nálunk, és igazából ezen múlott a mérkőzés – magyarázta a 22 éves középhátvéd. – Nicolas Anelka ellen nem volt egyszerű védekezni, nem hiába, egy Európa-bajnok támadóról beszélünk. Rettentően gyors volt, a ritmusváltásai is rendkívül gyorsak voltak, és nehéz volt őket lereagálni.

A fiatal védő a Puskás Akadémia felkészülésére is kitért, amely során hét edzőmeccset játszott az NB I újonca.

– Úgy gondolom, sikeres felkészülésen vagyunk túl. Hét edzőmérkőzésen léptünk pályára, amelyek közül ötöt megnyertünk. Csak a West Bromwich-tól és Gyirmóttól szenvedtünk vereséget. Amit gyakoroltunk a tréningeken, azt nagyjából a mérkőzéseken is meg tudtuk valósítani, úgyhogy mindenképp jóra értékelem az alapozást – magyarázta Vaszicsku Gergő.

A Puskás Akadémia neveltje arról is beszámolt, hogy a pénteki bajnoki nyitányon nyerni utaznak a Lombard Pápa otthonába.

– Egyértelműen a bennmaradás a célunk, de úgy gondoljuk, hogy a középmezőnybe is odaérhetünk. A Lombard elleni mérkőzésre nem készülünk külön, nyerni akarunk Pápán. Úgy gondolom, egy jó bajnoki rajt nagy lökést adhatna nekünk Biztos vagyok benne, hogy mindenki száz százalékot fog nyújtani, hiszen tisztában vagyunk vele, hogy mennyire fontos lesz ez a találkozó. Kenesei Krisztián egy kiváló, rutinos csatár, és előnyünkre válhat a kiesése – mondta Vaszicsku.

Olvasói sztorik