NB I

„Támadni kell”

Czvitkovics Péter szerint az idegenben lőtt két gól ellenére nem szabad 0-0-ra játszaniuk az Európa Liga-visszavágón.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Múlt csütörtökön a norvég bajnok Strömsgodset otthonában lépett pályára a Magyar Kupa-győztes DVSC csapata az Európa Liga második selejtezőkörének első felvonásán. A mérkőzés 2-2-es döntetlennel zárult, de fájó pont volt a debreceniek számára, hogy a hazaiak magyar támadója, Kovács Péter a hosszabbítás perceiben egalizált. Az összecsapást végigjátszotta a hajdúságiak középpályása, Czvitkovics Péter, aki a Rangadó.hu megkeresésére elárulta, jó lett volna megnyerni a mérkőzést, de ha hazai pályán is úgy futballoznak, ahogy idegenben, akkor nem lehet gondjuk a továbbjutással.

– Nehéz mérkőzés volt, de úgy gondolom, a csapat nagyon szervezetten és jól játszott – kezdte a tízszeres válogatott játékos. Amit kértek tőlünk, azt maximálisan betartottuk, és ezzel elrontottuk a norvégok játékát. Rendkívül veszélyesen tudtunk kontrázni, ebből sok helyzetünk is volt. Szerencsére sikerült két gólt rúgnunk, ami nagyon fontos volt idegenben. Jó lett volna megnyerni a mérkőzést, de ha itthon is így tudunk futballozni, akkor elérhetjük a célunkat.

A harmincéves középpályás a párharc csütörtöki visszavágója kapcsán elmondta: nem szabad 0-0-ra játszaniuk, támadniuk kell.

– Mindenképpen fontos lesz a szervezettség, hogy ne tudjanak helyzeteket kialakítani ellenünk, de ez kint is megvolt. Próbálnunk kell támadni, semmiképp nem szabad null-nullra játszanunk – szögezte le Czvitkovics Péter. – Próbáljuk majd játszani a saját játékunkat, akkor elérhetjük azt a célt, amit kitűztünk, és továbbjuthatunk. Úgy gondolom, hogy ez a norvég csapat nagyon erős, belehúztunk velük rendesen, de félnünk nem kell tőlük. Biztos vagyok benne, hogy úgy jönnek ide, hogy mindent megpróbálnak azért, hogy a saját javukra fordítsák az eredményt. Mi azonban szeretnénk ezt elrontani, és továbblépni a következő körbe.

Czvitkovics örül, hogy sikerült két gólt is szerezniük idegenben, de emiatt nem szabad nyugodtan pályára lépniük, mert akkor balul is elsülhet a visszavágó a Loki számára.

– Ha olyan hozzáállással és szervezettséggel futballozunk, ahogy tettük azt az idegenbeli meccsen, akkor nagyon nagy előny az idegenben lőtt két gól. Viszont ha megnyugodva játszunk, hogy úgyis előny van a kezünkben, akkor a visszájára is elsülhet a dolog. Bízom benne, hogy mindenki száz százalékot fog nyújtani, és maximálisan odateszi magát úgy, ahogy kint is – mondta Czvitkovics

Olvasói sztorik