NB I

Innen nem megy

Idegenben, 0-2-ről az elmúlt húsz évben egyetlen csapatunknak sem sikerült a fordítás a nemzetközi porondon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nehéz dolga lesz a Győri ETO csapatának a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóján. Mint ismert, a magyar bajnok 2-0-s vereséget szenvedett az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen. Ami még fájóbb, hogy mindezt hazai pályán tette, így idegenben minimum két lőtt gólra lesz szükség, hogy esélye legyen a továbbjutásra.

A Rangadó.hu legújabb összeállításában megnéztük, az elmúlt húsz évben sikerült-e a nemzetközi porondon 2-0-s hazai vereséget követően bármely csapatunknak is felállni egy-egy párharc során. Nos, a példák is mutatják, hogy ez bizony szinte lehetetlen feladat lesz.

Bajnokok Ligája

Az elmúlt húsz évben egyszer fordult elő, hogy magyar csapat 2-0-s, hazai pályán összeszedett hátrányból folytatta a párharcot: 2010-ben a Debrecen a svájci FC Baselt fogadta, és kétgólos vereséget szenvedett. A visszavágó sem sikerült jól, a magyar bajnok 3-1-re bukta el azt a találkozót.

Európa Liga, UEFA Kupa

A Kispest Honvéd 1994-ben a legjobb 32 között búcsúzott az akkor még UEFA Kupa névre hallgató sorozattól. Idehaza 2-0-ra nyert a patinás ellenfél, a német Bayer Leverkusen, idegenben pedig az Ulf Kirsten vezette támadósor egy ötöst hintett a magyar csapatnak, így végül 0-7-tel zárult az a párharc.

2005-ben nagy meglepetésre a Ferencvárost nullázta le az Üllői úton az MTZ Ripo Minszk csapata (0-2). Bár a zöld-fehérek mindent megtettek, hogy ledolgozzák kétgólos hátrányukat, a visszavágón Lipcsei Péter találatára hamar tudott válaszolni a fehérorosz együttes, így a ráadásban már csak szépségtapasznak volt elég a második Fradi-gól.

Legutóbb szintén az ETO szenvedett el 2-0-s vereséget hazai pályán. 2010-ben, már az Európa Ligában a Dinamo Zagreb csapata vendégszerepelt Győrben, és aratott sikert a rájátszás első mérkőzésén. A visszavágón ugyan hamar megszerezte a vezetés a magyar csapat, de több gólt már nem sikerült lőni, sőt a horvátok megfordították a meccset (1-2), így az ETO is elődei sorsára jutott.

Olvasói sztorik