NB I

A nap híre: a Győr veresége

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a szerdai nap híre, miszerint a Győri ETO hazai pályán 2-0-ra kikapott Paulo Sousa izraeli csapata, a Maccabi Tel-Aviv ellen a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első mérkőzésén:

Nagy reményekkel vártam ezt a selejtezőt, hiszen egy héttel ezelőtt már kaptunk egy nagy pofont, amikor egy közepes képességű montenegrói csapat elbúcsúztatta a Videotont, amely különösen a visszavágón nem játszott jól.

A fehérváriak kiesésére felkaptuk a fejünket, de most győri részről pozitívan, bizakodva nyilatkoztak a játékosok és a szakmai stáb tagjai. Érdekes, hogy Pintér Attila a 2010-es eltiltását letölti 2013-ban, de hát így döntött az UEFA… Tudtuk, hogy Paulo Sousa átvette az izraeli csapat irányítását, de ő is azt mondta, hogy esélyesebbnek tartja a Győrt.

A vereségben az volt különösen fájó, hogy nagyon sima volt. A Maccabi többet nyújtott, mint vártuk. Nem hiszem, hogy Sousa talált volna ki nagy dolgokat, de az biztos, hogy taktikailag képzettebbek, fizikálisan erősebbek és gyorsabbak a játékosai, mint a győriek. A második félidőben akkora fölényt alakítottak ki, hogy az idegenben egy BL-selejtezőben nagyon ritka.

A magyar bajnokcsapat felkészülésével, lehetőségeivel nem lehetett gond, hiszen a körülmények rendben vannak, ehhez képest kaptunk egy borzasztóan gyenge játékot. Rosszabbul is elsülhetett volna a szerda esti mérkőzés, de Lubos Kamenár kapus többször is nagy bravúrral védett. Valami nagyon nem stimmel, de a szakmai stáb nyilván megpróbálja megoldani. Biztosan megpróbáltak tökéletesen felkészülni az ellenfélből, nem nézték le az izraeli csapatot, a Maccabi mégis egy teljesen más dimenzióban futballozó együttes volt.

Az ETO-nak a legjobb formájára van szüksége idegenben. Akkora különbség nincs a két csapat között, tehát nem szabad feladni. Biztos, hogy a győriek dolgozni fognak becsülettel, megpróbál mindent, de a realitás azt mutatja, hogy nagy önbizalommal, sok néző előtt játszhat a Maccabi, ezért a mieinknek kevés esélyük van. Ne temessük a magyar bajnokcsapatot, de sokkal több kell ahhoz, hogy legalább tisztességgel búcsúzzanak a BL-selejtezőtől.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik