NB I

EL-nyilatkozatok: a hiányérzet közös

A Debrecen peches, ám értékes döntetlent ért el, a Bp. Honvéd viszont kikapott idegenben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két magyar csapat lépett pályára csütörtök este az Európa Liga selejtezőjének második fordulójában. A Debrecen közel állt a győzelemhez, de a házigazda norvég Strömsgogdset a legvégén, Kovács Péter révén egyenlített, de a 2-2-es végeredmény így is kedvező alapot ad a DVSC-nek a nyíregyházi visszavágóra.

– Egyértelműen a DVSC volt a jobb, három-négy nagy helyzetet is kialakított – értékelt Ronny Deila, a Strömsgogdset vezetőedzője. – Aztán a második félidőben egyre inkább belejöttek a játékba, és megnehezítették az ellenfél dolgát. Szerencsések vagyunk, hogy kettő-kettő lett a vége, és hogy a hajrában gólt tudtunk szerezni. A visszavágón egyértelműen a Loki lesz a favorit, de le lehet győzni a Debrecent.

– Nyernünk kellett volna, hiszen nagyon sok helyzetünk volt. Jó eredmény a kettő-kettő, de természetesen jobb lett volna győzni – szögezte le Kondás Elemér, a Debrecen edzője. – A csapat úgy játszott, ahogy azt elvártuk, sok ziccert alakítottunk ki. Úgy érzem, több esetben megleptük az ellenfelet, de van hiányérzetem, több góllal is győzhettünk volna akár.

A Bp. Honvéd hosszú ideig emberelőnyben játszott, a második félidőben jelentős labdabirtoklási fölényben volt, mégis 2-0-ra kikapott az újvidéki Vojvodina otthonában.

– Gratulálok a csapatomnak, az első huszonöt percben totálisan ellenőriztük a meccset – vélekedett Marko Nikolics, a szerbek edzője. – A kiállítás után taktikusan, fegyelmezetten játszottunk. Nagyon elégedett vagyok, hogy nem kaptunk gólt, sőt még növeltük is az előnyünket. Ennek ellenére nagyon nehéz mérkőzés vár ránk Kispesten, mert a jelenlegi legjobb budapesti csapat ellen fogunk játszani, akik a visszavágón biztosan nagyon motiváltak lesznek.

– A mienknél erősebb csapattal találkoztunk, úgy jöttünk ide, hogy jó eredményt érünk el és megfelelő esélyünk maradjon a visszavágóra – mondta Marco Rossi, a Bp. Honvéd edzője. – Sajnos ez nem sikerült, sok hibát vétettünk, a csapatomból hat-hét játékos tudása alatt teljesített. Még amikor tíz emberre fogyatkoztak a hazaiak, akkor sem találtuk meg a jó megoldásokat. Minden tiszteletem a Vojvodináé, mert bár semmi különöset nem csináltak, de azt játszották, amit ilyen helyzetben kell, azt viszont nagyon jól. Csalódott vagyok, mert nem azt nyújtottuk, amit kellett volna. A jó játékos ismérve, hogy az ilyen mentálisan is nehéz meccseken is jól teljesít.

forrás: haon.hu és honvedfc.hu

Olvasói sztorik