NB I

Egy perc híján…

Az utolsó percben egyenlített a Debrecen ellen a házigazda norvég Strömsgodset az Európa Liga második selejtezőkörének első mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Európa Liga, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés
Strömsgodset (norvég) – Debreceni VSC-Teva 2-2 (0-1)
Drammen, 4000 néző. Játékvezető: Avram (román)
Strömsgodset: Stubhaug – Hamoud, Horn, Madsen, Storbaek – Adjei-Boateng (Sveen, 82.), Johansen, Ibrahim – Storflor (Nuhu, a szünetben), Olsen (Ronning, a szünetben) – Kovács P. Edző: Rony Deila
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Morozov, Máté, Korhut – Se. Bouadla (Kulcsár, 86.), Damahou (Zsidai, 12.) – Bódi, Czvitkovics, Szakály – Sidibe. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Horn (53.) Kovács P (93.), illetve Sidibe (36., 55., büntetőből)
Kiállítva: Bódi (67.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két meghatározó játékosa nélkül vágott neki a mérkőzésnek a norvég csapat: a hazaiak első számú kapusa, Adam Larsen Kwarasey és a válogatott védő, Lars-Christopher Vilsvik is sérülés miatt volt kénytelen kihagyni a találkozót.

Rögtön a mérkőzés elején változtatnia kellett Kondás Elemérnek, ugyanis a friss igazolás, Joel Damahou egy ütközés következtében nem tudta folytatni a játékot. A helyére a 12. percben a szintén nyáron érkező Zsidai László állt be.

Az első negyedóra nem hozott különösebb helyzetet, a hazaiak meddő fölényével telt el az első 15 perc. A 16. minutumban viszont már megmutatta magát a Loki is: Sidibe passzolt Bódihoz, aki elhúzta a labdát a kapus mellett, de kisodródott helyzetben leadott éles lövése a kapufát találta el. Három perccel később már a másik kapu is veszélyben forgott, Storbaek közvetlen közelről fejelt fölé.

A 29. percben Czvitkovics kiugratását Sidibe vezethette egy az egyben a kapusra, de felpörgetett lövésénél ismét nem volt szerencséjük, csak a keresztlécet találta telibe. Hét perccel később már a kapufa sem segített a hazaiakon: ismét Czvitkovics volt az előkészítő, ezúttal pedig már Sidibe sem hibázott, így megszerezte a vezetést a Debrecen. A félidő hátralevő részében a vendégek átadták a teret ellenfelüknek, de a meddő mezőnyfölényt nem tudta helyzetekre váltani a norvég együttes.

A szünetben három támadójából kettőt lecserélt a norvégok edzője, csak a magyar Kovács Péter maradt a csatársorban a kezdők közül. Nem is csoda, hiszen hiába játszott szinte végig fölényben a hazai csapat, komoly helyzeteket a taktikusan, hatékonyan játszó Debrecen alakított ki.

Nem változott a játék képe a második félidő elején sem. Továbbra is a Strömsgodset volt a kezdeményezőbb, és az 53. percben góllá is érett a fölény: egy szabadrúgás után Horn labdája talált utat a kapuba. Nem kellett sokat várni a mérkőzés következő góljára sem! Egy perccel később Nuhu buktatta a tizenhatoson belül Czvitkovicsot, a megítélt büntetőt pedig Sidibe váltotta gólra. Jóval aktívabb lett a hazai támadósor, és ennek majdnem meg is lett az újabb eredménye, azonban Verpecz öt percen belül háromszor is nagy bravúrt mutatott be.

A 67. percben még nehezebb helyzetbe került a Debrecen, ugyanis Boateng buktatásáért Bódi Ádám megkapta második sárga lapját. Tovább folytatódott a hazaiak fölénye, azonban a Loki-védelem jól állta a sarat, Verpecz és a hátvédsor is a helyén volt. A hajrát viszont így sem úszta meg a Debrecen, mivel az ötperces hosszabbítás vége előtt nem sokkal Kovács Péter, a norvégok magyar csatára döntetlenre mentette a találkozót (2-2).

Olvasói sztorik