NB I

Több kulcsjátékos is hiányozhat

Sérülések nehezítik a norvég Strömsgodset dolgát a Debrecen elleni, csütörtöki selejtező előtt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön 19 órakor kezdődik a DVSC Európa Liga-selejtezője a norvégiai Drammen városában.

A Strömsgodset részéről nem nagyon nyilatkoznak a mérkőzéssel kapcsolatban, távol akarják tartani magukat a médiától, és csak a mérkőzésre koncentrálnak. Ronny Deila vezetőedző a helyi lapnak röviden szólt az esélyekről. Szerinte fegyelmezetten kell játszaniuk, amennyiben a taktikai utasításokat betartja a csapat, akkor meglehet a siker. Elmondta azt is, hogy kellőképpen feltérképezték a Debrecent, és azt gondolja, a győzelemhez az egész csapatnak maximumot kell nyújtania. A tréner szerint nagyon fontos két mérkőzés vár rájuk, és ha sikerrel járnak, visszaszerezhetik önbizalmukat, ugyanis a csapat az elmúlt öt találkozóján nem úgy szerepelt, ahogy az elvárható lenne – írja a haon.hu.

Debreceni szempontból jó hír, hogy több labdarúgó játéka is kérdéses a norvégoknál: a válogatott védő, az együttes egyik erőssége, Lars-Christopher Vilsvik nem játszhat, sérülése miatt egy hónapos kényszerpihenő vár rá. A kapus, Adam Larsen Kwarasey játéka is kérdéses, a hálóőr ugyan nevezve van a keretbe, de majd csak meccs előtt derül ki, bevethető-e. Ha nem, akkor Lars Stubhaug pótolhatja. Jörgen Horn kihagyta a szerdai edzést, mivel fájlalta a mellkasát, nem tudni, hogy hadra fogható lesz-e.

A meccset egyébként nem övezi túl nagy érdeklődés, a hírek szerint közel sem lesz teltház a Marienlyst Stadionban, eddig mintegy kétezer jegyet vettek meg elővételben, a várakozások alapján legjobb esetben vagy háromezer néző lehet a lelátókon majd.

Olvasói sztorik