NB I

Kikapott és kiesett a Siófok

A balatoniak kihagytak egy tizenegyest, végül a vendég Újpest 1-0-ra győzött.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 30. forduló
FGSZ Siófok – Újpest FC 0-1 (0-0)
Siófok, 2000 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Siófok: Kurucz – Fehér Zs., Tímár, Takács Z., Fejes – Nagy T., Kiss M. (Horváth B., 75.), Windecker, Gál A. (Fülöp N., 86.), Melczer – Pál Sz. Edző: Horváth Károly
Újpest: Balajcza – Nagy J. (Kovács D., a szünetben), Vermes, Mihajlovics, Litauszki – Simon K., Szélesi, Lázár B. (Zamostny, 69.), Vasziljevics, Balogh B. – Tshibuabua. Edző: Marc Leliévre
Gólszerző: Zamostny (90.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Meglehetősen felforgatott összeállításban játszott az Újpest, ami nem is csoda, hiszen Christ csak a kispadon kezdett, Sztaniszavljevics, Proesmans, Kabát Péter, Iandoli, Antón és Pollák Zoltán pedig hiányzott a keretből. A hazaiaknál Fodor Marcell, Kecskés Tamás, Dajics és Máté János játékára nem számíthatott a szakvezetés.

Balogh Balázs beadása után Lázár Bence már fél perc elteltével gólt szerezhetett volna az Újpestnek, de kimaradt a nagy helyzet. Ezután szigorúbban, zártan védekeztek a hazaiak, és Melczer Vilmos ziccerénél Balajcza Szabolcs nagy védésére volt szükség, hogy ne kerüljenek hátrányba a fővárosiak. A nyolcadik percben Melczer szabadrúgását követően Balajcza kiejtette a labdát, de Nagy János végül fel tudott szabadítani. A 13. percben szép újpesti akció végén Simon Krisztián előtte a labdát keresztbe a kapu előtt.

A 28. percben Vermes Krisztián buktatta Pál Szabolcsot a tizenhatoson belül, ezért a játékvezető büntetőt adott a Siófoknak. Az előző szezonban a Kaposvár, a mostani bajnokságban pedig az Eger ellen egyaránt három tizenegyest értékesítő Melczer Vilmos lövését azonban Balajcza kivédte! A 32. percben Windecker József került a földre a tizenhatoson belül Tshibuabua mellett, de a bíró ezúttal nem ítélt semmit. A 43. percben Tshibuabua éles szögből kapura lőtt, de Kurucz nagyot védett. A siófoki kapus Szélesi szabadrúgását követően is tisztázott Vermes elől, az ötös előterében. A 46. percben Melczer fejelhetett középről, de pontatlan volt a bólintás.

A második félidőben inkább a Siófok próbálkozott, de sokáig veszélyes helyzet nélkül. Javarészt mezőnyjátékkal teltek a percek, a hazaiakat szemmel láthatóan megfogta az első felvonásban kihagyott tizenegyes, mert képtelenek voltak felpörögni. A 83. percben Tshibuabua vette célba a jobb alsó sarkot, de Kurucz a helyén volt, és hárított. A 88. percben hazai szabadrúgás után Fejes fejesét védte Balajcza.

A 88. percben Melczer Vilmos fejelt három méterről a jobb felső sarok fölé, pedig üres volt a kapu. A legvégén Zamostny kapott remek indítást, kicselezte Fülöp Noelt, majd nyolc méterről a hálóba lőtt. Érdekesség, hogy a csatár ősszel kölcsönben éppen Siófokon futballozott (0-1).

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa elemezte:

Túl azon, hogy színvonalában és iramában is gyenge meccs volt, többet vártam támadófutballban a Siófoktól. Az Újpest játéka hű tükre volt az egész bajnokságban nyújtott teljesítményének. Ez a motiválatlan társaság nyomaiban sem hasonlít az igazi nagyokra, akik néhány évvel ezelőtt játszottak. Szerény képességű játékosok, akik ráadásul akaratban is gyengék, szinte végig motiválatlanok voltak. Mélyen az elvártak alatt teljesítettek idén.

Horváth Károlyt nem akarom megbántani, összességében le a kalappal előtte, de előbb kellett volna csatárt behoznia, vagy feljebb tolnia a védekezést. Nagyobb támadópotenciált vártam a hazaiaktól. Több energiát kellett volna mozgósítaniuk a támadófutball érdekében. Feljebb lehetett volna vinni Tímár Krisztiánt, ugyanúgy, mint Juhász Rolandot a Videotonban, hiszen kiválóan fejel. Fel kellett volna adni a védekezést. A tizenegyest sokan emlegetik, de az a mérkőzés elején volt. Azután lépni kellett volna a hatékonyabb támadófutball érdekében.

A Siófoknak csak akkor volt esélye, ha nyer, ha gólt rúg, de nem láttam a mindenáron való győzni akarást. Borzasztóan sajnálom, mert szép dolgokat csináltak a szezon hajrájában, de nem tudták feltenni az i-re a pontot. A végén már a szerencse is kellett volna. Kívánom, hogy maradjon együtt a csapat, legyen meg az anyagi támogatás és a szakmai háttér is, hogy visszakerülhessenek. Fáj a szívem, de nem láttam azt a pluszt, ami azt sugallta volna, hogy mindenképpen benn akarnak maradni.

Olvasói sztorik