Hírek

Levélben búcsúzott a brazil csatár

Az Újpestről távozó Bruno Moraes nem tér vissza hazánkba, mert nem tudott megegyezni az elnökkel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 28 éves brazil játékos május elején, közös megegyezéssel bontott szerződést az újpestiekkel, mert a hátralévő fordulók során kézsérülése miatt már nem léphetett volna pályára.

– Sajnos folyamatos fájdalmat érzek a sérült kezemben. Körülbelül egy hónapja már felvetődött, hogy nem tudok a szezonban pályára lépni, de úgy döntöttem, ameddig lehet, szeretnék segíteni a csapatnak – mondta annak idején a klub honlapján Bruno Moraes. – A Pécs elleni meccs után viszont már aludni sem tudtam, így nincs értelme tovább húzni az újabb műtétet, amelyre szeretném, ha második hazámban, Portugáliában kerülne sor. Sajnálom, hogy így alakult, mert nagyon jól éreztem magam a klubnál. Köszönöm a szurkolók támogatását is, őszintén mondom, megtiszteltetés volt Újpesten játszani.

Az FC Porto színeiben korábban a Bajnokok Ligájában is szereplő játékos most portugálul írt néhány sort búcsúlevél gyanánt, amelyből kiderül, hogy a következő szezonra biztosan nem tér vissza hazánkba, mert nem tudott megegyezni a belga tulajdonossal.

„Kedves újpestiek!

Ezúton szeretném kifejezni köszönetemet és hálámat az Újpestnek, a klub szurkolóinak, játékosainak és edzőinek – megtiszteltetés volt itt játszani.

A következő szezonban már nem leszek veletek, mert nem tudtunk megegyezni Roderick Duchatelet elnök úrral, de továbbra is szorítok ezért a nagy egyesületért, amelyet igyekeztem tudásom legjavával szolgálni.

Itt szeretném elmondani, hogy imádtam Budapesten élni, rengeteg barátot szereztem, akikkel, remélem, egy napon még találkozom.

Szeretném, ha az Újpest-szurkolók tudnák, hogy szerettem volna még a csapatban futballozni, de mint ismeretes, novemberben súlyos sérülést szenvedtem – eltört a karom –, és ugyan hatalmas erőfeszítések árán ismét pályára léptem, nagy fájdalmaim voltak. Az orvosok ekkor azt mondták, szükség van egy második, korrekciós operációra. Ennek ellenére áprilisban még játszottam két meccset, ám a műtétet nem kerülhettem el. Szerencsére a beavatkozás jól sikerült, már idehaza gyógyulok, és a következő szezonon gondolkodom.

Ami a jövőmet illeti: megkerestek brazil és portugál csapatok. Szeretnék jó döntést hozni, ezért mindent mérlegre teszek, s újult erővel szeretném folytatni pályafutásomat.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik