NB I

Siófokon sem játszik a sérült Kabát

A lilák rutinos támadója combizomhúzódással bajlódik, ezért nem szeretne kockáztatni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Cseppet sem nevezhető fényesnek az Újpest tavaszi szereplése, a lila-fehérek jelenleg a mezőny második felében, a kilencedik helyen tanyáznak az OTP Bank Liga tabelláján. Legutóbb a Haladástól szenvedtek 1-0-s vereséget hazai pályán, de az előző hazai meccsükön is megleckéztette őket a Honvéd, akkor 4-2-re, korábban a Győrtől pedig 2-1-re kaptak ki. Nem volt ott a pályán a szombathelyiek ellen az Újpest rutinos csatára, Kabát Péter, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, combsérülés miatt hagyta ki a legutóbbi két bajnokit.

– Sérült vagyok, ezért nem tudtam játszani a legutóbbi két bajnokin. A combom húzódott meg, még a Honvéd elleni mérkőzésen. Úgy néz ki, hogy kihagyom az utolsó meccset is, még nem szabad pályára lépnem. Combizomhúzódásom van, nem akarunk kockáztatni, hogy esetleg játszom, rásérülök, és akkor még többet kellene kihagynom. A felkészülés kezdetére viszont már biztosan visszatérek.

A 16-szoros válogatott csatár arról is beszámolt, hogy bőven maradt benne hiányérzet az Újpest tavaszi produkciója miatt.

– Hullámzónak mondható a tavaszi szereplésünk, voltak jobb és gyengébb meccseink is – ismerte el Kabát Péter. – Sajnos sok olyan mérkőzés volt, amit a hajrában szúrtunk el. Jobban is szerepelhettünk volna, előrébb is végezhettünk volna a tabellán, de nagyon sok pontot elhullajtottunk a találkozók végén, úgyhogy emiatt nem vagyok elégedett, és van bennem némi hiányérzet.

Az Újpest a hétvégén a kiesés ellen küzdő Siófok otthonába látogat, de Kabát Péter szerint mindenki a maximumot fogja nyújtani a Balaton-partiak ellen.

– Rendesen készülünk, nekünk is fontos összecsapás lesz. Az edzőnk megmondta, hogy mindenkinek száz százalékot kell nyújtania, nem engedhetjük meg magunknak, hogy félvállról vegyük az utolsó idei meccsünket. Tudjuk, hogy a Siófoknak élet-halál harc lesz a találkozó, de számunkra is nagy jelentőséggel bír, hiszen szeretnénk szépen búcsúzni ettől a bajnokságtól. Biztos vagyok benne, hogy aki pályára lép mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megnyerjük a mérkőzést – magyarázta Kabát, aki 13 gólt szerzett a jelenlegi bajnokságban.

Olvasói sztorik