NB I

Megint helybenhagyták az Újpestet

Kísértett a Paks elleni 0-6, bár a Honvéd „csak” négy gólig jutott, Martínez mesterhármasával.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 27. forduló
Újpest FC – Bp. Honvéd 2-4 (0-2)
Szusza Ferenc Stadion, 3000 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Újpest: Balajcza – Szélesi, Vermes, Antón, Pollák (Tshibuabua, 26.) – Vasziljevics, Simon K. (Lázár B., 62.), Christ, Balogh B., Iandoli – Kabát (Remili, 69.). Edző: Marc Leliévre
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Ignjatovics, Tandia, Baráth B. (Alcibiade, a szünetben) – Nagy G., Zsivanovics, Hidi, Vécsei – Martínez (Diaby, 71.), Délczeg (Vernes, 61.). Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Christ (86.), Remili (90.), illetve Martínez (8., 53., 69.), Lovrics (19.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Eltiltás miatt ezúttal sem játszhatott a Honvéd olasz csatára, Davide Lanzafame. Sérülés miatt nem léphetett pályára Marshal Johnson, illetve a hazaiak részéről Proesmans és Sztaniszavljevics.

A nyolcadik percben a hazai védők passzolgattak a tizenhatos előterében, Antón hibázott, Martínez lecsapott a labdára, majd 11 méterről a hálóba bombázott (0-1). A 19. percben Martínez végzett el egy szabadrúgást a tizenhatos sarkáról. A tökéletes lövést Lovrics az ötös sarkáról a hálóba csúsztatta (0-2).

A viszonylag hamar megszerzett kétgólos előny egyértelmű vendégfölényt mutat, pedig az újpestiek is kulturáltan, tudatosan futballoztak, de komoly lehetőségeik nem voltak. Tanácstalanul passzolgattak a tizenhatoson kívül, mert képtelenek voltak túljárni a vendégek eszén, nem tudták megbontani a védelmüket, ráadásul rögzített helyzetből is pontatlannak bizonyultak. A 31. percben Vasziljevics passzolt a bal oldalon befutó Simon Krisztiánhoz, aki egy cselt követően lőtt, de a labdába Ignjatovic beleért bele. A 43. percben Vasziljevics jobboldali beadását Kabát elől Lovrics rúgta szögletre.

Az 53. percben Vermes labdaeladása után Délczeg két embert is kicselezett, de Balajcza védte a lövését. A kipattanóra Martínez érkezett, és egy cselt követően a visszafutó Vermes lába között a hálóba lőtt (0-3). Öt perccel ezután Kabát erős lövését Kemenes bravúrral védte. A hatvanadik percben Vécsei beadását Zsivanovics fejelte kapura, de Balajcza nagy szépen védett. Néhány pillanattal később súlyos arcsérülése után visszatért a csereként beálló Vernes Richárd. Nehéz eldönteni, hogy a 66. percben Balogh Balázs beadást vagy lövést tervezett, mindenesetre a labda a kapufáról vágódott vissza a mezőnybe.

A 69. percben Vernes passzolt középre, Martínez pedig két hazai védő szorításában a hálóba fejelt (0-4). A 86. percben Ignjatovics blokkolta az ötösön Vasziljevics lövését, majd Kemenes fogta a jobb sarok előtt Remili 15 méteres próbálkozását. Nem maradt el a becsületgól, hiszen Iandoli beadását Tandia az ötösről Christ felé fejelte, ő pedig távolról irgalmatlan bombagól formájában juttatta a hálóba a labdát (1-4). Három perccel később Christ távoli szabadrúgását Remili fejelte a kapuba (2-4).

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori kiváló játékosa és edzője a helyszínen tekintette meg, majd elemezte:

Némileg kozmetikázva lett a végén az eredmény, de igazándiból ez egy megalázó, sima Honvéd-győzelem volt. A legszomorúbb a történetben, hogy a hazai szurkolók már nem is hisztiztek. Fogták magukat, és hazamentek. Ez már a vég… Pedig a Honvéd-meccs a kiemelten presztízsmérkőzés az újpesti drukkerek számára. Teljesen súlytalan kis brigád ez az Újpest, amelynek se eleje, se vége a pályán. Az első gólt úgy sikerült összehozniuk, hogy a két belsővédő passzolgatott, a támadó meg elvitte a labdát közöttük. Ezt megyei szinten is büntetik. Antónnak három gólpassza volt, ha jól számoltam, csak az a baj, hogy mindet az ellenfélnek adta. Alapvetően mindegy, melyik csapat hogy játszik. A lényeg, hogy a Honvéd esetében láttam, mit akar futballozni, az Újpestnél viszont nem.

Négy-egy-négy-egyes alapfelállást választottak a kispestiek, a hazaiak pedig ívelgették befelé a labdákat. Helyzet nélkül lehozták az első félidőt, és a második felvonás elejét. Akkor rúgtak két gólt, amikor a vendégek már arra vártak, mikor lesz vége a meccsnek, pedig ezúttal nem érdemeltek gólt. Ami Marco Rossit illeti, egy edzőnek így kell viselkednie, ahogy ő csinálta: négy-null után, az első kapott góljukat követően nagyon leteremtette Vernes Richárdot. Ez szerintem jó dolog, mert győzelemnél lehet a hibákat legjobban elfogadtatni a csapattal. Egyébként is, egy profi csapat ne könnyelműsködjön, Kabát Péter négy szögletet és két szabadrúgást végzett el, de mindegyik pontatlan volt, tehát állított labdából sem sikerült semmi. Ez azt mutatja, hogy valami nagyon nagy baj lehet. Az első gól, pláne ha ilyen, akkor le tud nullázni egy csapatot, ha mentálisan gyenge a brigád. De nem biztos, hogy csak ez a probléma. Lehet, hogy pusztán ennyit tudnak. Nagyon sok olyan futballista játszik most ebben az együttesben, aki nem Újpest-szintű. Nagyon komoly vérátömlesztést kellene csinálnia a tulajdonosnak. Abba pedig már végképp nem akarok belemenni, hogy az utánpótlás is romokban hever.

Olvasói sztorik