NB I

Jó motiváció a dobogóesély

A kispestiek gólpasszkirálya, Vécsei Bálint szerint Újpesten is képesek lesznek helyettesíteni a hiányzóikat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A meccsnek két pozitívuma volt. Az egyik, hogy a végére öt saját nevelésű játékosunk volt a pályán, akikkel egyértelműen javult a játék, a másik pedig a Vécsei és Nagy Gergő által összehozott második gól, amilyet tőlünk nyugatabbra is ritkán látni, nemhogy az NB I-ben – írja az 1909.hu című szurkolói oldal a múlt heti Honvéd–Pápa mérkőzésről, majd így folytatja: – A dobogó mindenesetre lőtávolon belülre került, és a bronzért versengő csapatok közül talán nekünk van a legkönnyebb sorsolásunk, ami persze nem jelenti azt, hogy hátradőlhetnénk! Szombaton Újpesten lépünk pályára. A tét hatalmas, ha sikerrel vesszük a következő két akadályt, akkor jó esélyünk lehet arra, hogy 19 év után ismét dobogón végezzünk!

A fentiekből egyértelműen kiderül: bizony a kispesti szurkolók is sokra tartják és becsülik a fiatal magyar játékosokat, akik közül tavasszal talán a 19 éves középpályás, Vécsei Bálint van a legjobb formában. A pápaiak ellen emlékezetes gólpasszt adott, de már korábban is jeleskedett az előkészítések során. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, kiváló motiváció számukra a bajnoki hajrára, hogy elérhető közelségben van a dobogó.

– Visszanéztem rögtön a meccs után! Igazi akadémista gól volt, hiszen Baráth Botond indított, én láttam, hogy Nagy Gergő elindul befelé, visszasarkaztam elé a labdát, és szerencsére be tudta lőni – elevenítette fel a Lombard elleni találatot Vécsei Bálint. – Már három-négy gólpassznál tartok tavasszal, én sem számoltam pontosan, de örülök neki, hogy az előkészítésből is részt tudok vállalni, és gólok is jönnek mostanság.

Két fontos hiányzója is volt a kispesti együttesnek a Pápa ellen: a sérült Vernes Richárd és az eltiltott Davide Lanzafame sem játszhatott, de a jelek szerint jól sikerült a pótlásuk.

– Ricsivel is jól megértjük egymást a pályán, remélem, az utolsó fordulókban be tud majd szállni, hiszen már felépült – mondta a fiatal középpályás. – Lehet látni, hogy tavasszal Lanzafame a húzóemberünk, tőle igazán lehet tanulni. A Pápa ellen tudtuk pótolni őt, hiszen Délczeg Gergely újra kezdő volt, és gólt szerzett. Remélem, az Újpest ellen is így lesz, hiszen vannak olyan embereink, akik képesek helyettesíteni a hiányzókat.

A bajnoki hajrának komoly tétje van a kispestiek számára, hiszen a Videoton, az MTK, a Ferencváros és a Debrecen társaságában a dobogós helyezésekért küzdenek. Szombat este egy igazi presztízsmeccs vár rájuk az Újpest otthonában.

– Mindenképpen rangadó lesz, ez nem kétséges. Akármilyen helyen van az Újpest a tabellán, a két csapat találkozója mindig nehéz meccset ígér, de remélem, folytatni tudjuk jó szereplésünket. Nyílt a mezőny, a dobogóesély mindenkinek jó motiváció, ezért is nagyon fontos a hétvégi meccs. Ezt a három pontot is meg kell szereznünk, de nem lesz egyszerű – magyarázta Vécsei Bálint.

Olvasói sztorik