NB I

Nyílt marad, vagy pont kerül a végére?

A siófoki Máté János, és a Pápa védője, Rodenbücher István latolgatta a péntek esti mérkőzés esélyeit.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken kulcsfontosságú meccs vár az OTP Bank Ligában az egyaránt a kiesés ellen küzdő Siófok és Lombard Pápa csapatára, hiszen éppen egymással találkoznak az utolsó előtti fordulóban. A 15. helyen álló balatoniak egy esetleges idegenbeli győzelemmel még nyílttá tudnák tenni a bennmaradás kérdését az utolsó körre, ám ha a bakonyiak hazai pályán nyerni tudnak, akkor biztos bennmaradóként várhatnák az utolsó fordulót. A sófokiak csatára, Máté János a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, mindenki átérzi a mérkőzés súlyát, és nyerni utaznak Pápára.

– Ugyanúgy készülünk, mint az összes eddigi meccsünkre, semmilyen különleges edzés nem volt. Tisztában vagyunk vele, hogy számunkra ez egy létfontosságú összecsapás lesz – magyarázta a fiatal csatár. – Tulajdonképpen egy ki-ki mérkőzésről van szó, hiszen ha nyerni tudnánk, akkor az utolsó fordulóra is abszolút nyílt maradna a bennmaradás kérdése. Természetesen mindenki átérzi a mérkőzés jelentőségét, és nyerni szeretnénk a Lombard otthonában. Előttünk vannak a tabellán, de még van esélyünk befogni és megelőzni őket. Szakmailag nem az én feladatom megítélni, hogy milyen játékerőt képvisel a Pápa, majd az edzőnk elemzi, hol tudjuk megfogni őket. Úgy gondolom, teljesen nyílt sisakos meccs várható pénteken, bízom benne, hogy meglesz a győzelem. Tudjuk, hogy csak akkor van esélyünk kiharcolni a bennmaradást, ha megverjük a Pápát, és utána az Újpestet is, és ehhez az is kell, hogy a Lombard ne nyerjen Diósgyőrben. Egyértelműen ők vannak jobb helyzetben, de nem érzékelek nyomást emiatt a csapatunkon. Nem szabad úgy pályára lépnünk, hogy ezt teherként kezeljük, inkább kihívásként.

A 23 éves támadó arról is beszámolt, hogy a siófokiak vezetőedzője, Horváth Károly a hét elején pluszmotiváció gyanánt megmutatta az eddig összegyűjtött prémiumot a játékosoknak, amit akkor tarthatnak a markukban, ha sikerül bennmaradniuk.

– A vezetőedző behozta az öltözőbe az eddigi prémiumot, amit leszámoltatott a csapatkapitánnyal, és azt mondta, ha bennmaradunk, akkor ez természetesen a miénk – mesélte a Ferencváros kölcsöncsatára. – Ez egy előre megmondott prémium, minden csapatnál van ilyen rendszer, de mi akkor nem kapjuk meg, ha kiesünk az élvonalból. Horváth Károly megmutatta, hogy megvan a pénz, itt nincsenek csúszások, és mindig minden időben ki van fizetve. Úgy gondolom, hogy motiválni szeretett volna minket ezzel.

A Rangadó.hu a hétvégi találkozóval kapcsolatban megkereste a Lombard Pápa rutinos védőjét, Rodenbücher Istvánt is, aki honlapunk érdeklődésére elmondta, masszív csapat a Siófok, de pénteken szeretnének pontot tenni az ügy végére.

– Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, egy igazi rangadóra van kilátás, egy kiesési rangadóra. Mi úgy készülünk, hogy szeretnénk itthon tartani a három bajnoki pontot, amivel már meg lenne a biztos bennmaradás – szögezte le Rodenbücher. – A Siófok egy masszív csapat, de úgy érzem, nekik a hazai pályájukban rejlik az erejük. A pontrúgásaik rendkívül veszélyesek, hátul pedig nagyon masszívak a Balaton-partiak. A nyomás egyértelműen a Siófokon van, szeretnénk eldönteni a bennmaradás kérdését. Nem is akarunk erre gondolni, de ha véletlenül nem sikerülne nyernünk hazai pályán, akkor is nekünk van előnyünk még az utolsó fordulóra is. Nehezebb dolguk nekik van, a teher rajtuk van, hiszen mindkét mérkőzésükön három pontot kell szerezniük. Mi játszani fogjuk a saját játékunkat, és minél hamarabb pontot szeretnénk tenni az ügy végére.

Olvasói sztorik