NB I

Szertefoszlottak a remények

A Siófok bennmaradási esélyei csupán matematikaivá váltak, miután 3-1-re kikapott Kecskeméten.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 27. forduló
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – FGSZ Siófok 3-1 (1-0)
Kecskemét, 2000 néző. Játékvezető: Fábián
KTE: Antal B. – Mogyorósi, Póti, Vaskó, Diaz – Pekár (Balázs Zs., 76.), Vukaszovics, Szavics (Hullám, 85.), Mohl – Salami, Burgos (Ioszeliani, 76.). Edző: Horváth Ferenc
Siófok: Kurucz – Fehér Zs. (Kiss Z., 78.), Takács Z., Nyári, Deák – Máté J., Nagy T. (Pál Sz., 57.), Kecskés, Windecker, Melczer (Kiss M., a szünetben) – Dajics. Edző: Horváth Károly
Gólszerzők: Burgos (13.), Mohl (48.), Salami (68.), illetve Kiss M. (52.)
Kiállítva: Vukaszovics (77.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazai közül Rajczi Péter és Forró Gyula eltiltás, Ebala, és Sós Márkó pedig sérülés miatt hiányzott. A siófokiak Fejes Andrást és Tímár Krisztiánt voltak kénytelenek nélkülözni sérülés miatt.

A második percben máris nagy helyzetbe került a KTE, de Vaskó Tamás egy szabadrúgás után a kapufát találta el. A 13. percben Szavics lövése megpattant a becsúszó Fehér Zsolton, de Kurucz Péter kapus éppen az ötösön tartózkodó Burgos elé paskolta a labdát, ő pedig az üres kapuba passzolt (1-0). A vezetőgól után is támadásban maradtak az alföldiek, míg a vendégek ritka látogatók voltak ellenfelük kapuja előtt. A negyvenedik percben Bugos passzát az egyes-egyedül kilépő, nem mellesleg lesen álló Salami a kapu mellé lőtte.

A második félidő elején Mogyorósi József szerzett labdát a szélen, pontos beadását pedig Mohl Dávid fejelte a hálóba (2-0). Az 52. percbenNagy Tamás kitűnő indításával Kiss Máté lépett ki, a továbbpasszolt labdát visszakapta Dajicstól, és Antal Botond felett a hálóba emelt (2-1). A 68. percben eldőlt a meccs: Szavics szabadrúgása után Salami az ötösről fejelt, Kurucz védett, a kipattanó azonban visszakerült Salami elé, aki második próbálkozásra már nem hibázott (3-1).

Kiss Máténak a harmadik hazai gól után, illetve a 74. percben is volt egy ígéretes helyzete, gól azonban egyikből sem született, majd Takács Zoltán ívelt lövését vetődve védte Antal Botond. Vukaszovics az 58. percben sárga lapot kapott, majd a 73. percben ismét sárgát érően szabálytalankodott, de a bíró akkor még megkegyelmezett neki. Nem úgy a 77. percben, amikor már felmutatta a pirosat a hazaiak légiósának. Emberhátrányban is növelhette volna előnyét a KTE, ám Balázs Zsolt távoli emelése elszállt a messzire kifutó Kurucz fölött, illetve a kapu mellett is.

A siófokiak közül Pál Szabolcs megsérült, és mivel nem volt több cserelehetősége a vendégcsapatnak, szertefoszlott az emberelőny. A hajrában Póti lövését Kurucz, a másik kapu előtt Windecker fejesét Antal védte.

Ezzel a vereségével, illetve a Pápa délutáni győzelmével a Siófok bennmaradási esélyei csupán matematikaivá váltak. Az anyagi gondokkal küszködő, ám a tavaszi időszakban eddig remekül szereplő Kecskemét viszont ismét győzött.

A mérkőzés után a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott csatára osztotta meg velünk meglátásait:

Horváth Károly hitvallására és játékhoz való viszonyára jellemző – tudva a Pápa eredményét is –, hogy látszott, Kecskeméten is nyerni akarnak. Ha győzelemre nem is, de a pontszerzésre volt esélyük kettő-egy, illetve a hazai kiállítás után. Külön pech, hogy Pál Szabolcs megsérült, és a létszám kiegyenlítődött. Ezúttal sem alázták meg őket, mentek, csinálták, és emelt fővel esnek ki az élvonalból, mert mindent megtettek a bennmaradás érdekében. A hátralevő három mérkőzésen is ezt várom tőlük.

Nincs kaotikus állapot, pénzügyi és szakmai problémák, utalva az Egerre. Azt láttam, hogy egyéni hibákból kapták a gólokat, ezeket pedig képességbeli problémák, nem odafigyelés okozza. Egyes játékosok nem gondolják végig, ha kicselezik őket, nem úgy teszik oda a lábukat, abból gól lehet, tehát nem számolnak a következményekkel. Horváth Károllyal szerintem már csak a kötelező futballoptimizmus mondatja, hogy meglehet a kilenc pont, és van esély a bennmaradásra. Tudja, hogy közel a kiesés, de a játékosai előtt nem mondhatja.

A Kecskemét példája mutatja, mennyit számítanak az új impulzusok. Horváth Ferenc egy fiatal, sokra hivatott edző, aki emberileg is értékes személyiség. Érti a szakmát, ért a játékosok nyelvén. Kiváló futballista volt, tehát a játékosok nem tudják átvágni. Tudja, hogy bizonyos szituációkban hogyan kell dönteni. Stabilak, nincs nagy hullámzás a teljesítményükben. A játékosok tudják a dolgukat, a helyüket, látszik rajtuk az önbizalom, a csapatszellem, ami szintén az edzőnek köszönhető.

Olvasói sztorik