NB I

Kész átverés Szombathelyen

A Haladás 2-1-re megnyerte a Pápa elleni rangadót; Iványi előbb kiállította Radó Andrást, aki később győztes gólt szerzett...

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 28. forduló
Szombathelyi Haladás – Lombard Pápa Termál FC 2-1 (0-1)
Szombathely, 2000 néző. Játékvezető: Iványi
Haladás: Gőcze – Schimmer, Guzmics, Devecseri, Tóth P. – Simon Á., Szakály A. (Ugrai, a szünetben) – Kalász (Iszlai, 65.), Nagy G., Gyurján (Andorka P., 79.) – Radó. Edző: Artner Tamás
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Dlusztus, Rodenbücher, Présinger – Quintero, Tajthy, Arszics (Maróti, 60.), Szabó O., Griffiths (Király B., 58.) – Marics (Lagator, 81.). Edző: Kovács László
Gólszerzők: Dlusztus (öngól 54.), Radó (tizenegyesből 88.), illetve Quintero (22.)
Kiállítva: Dlusztus (87.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Furcsa dolgokat produkál az élet: fél szezonnal ezelőtt a Pápa 1-0-ra nyert a Haladás ellen, és a meccs után Artner Tamás, a szombathelyiek edzője felajánlotta lemondását, miközben Zsivóczky Gyula fogadta a gratulációkat. Napjainkban Artner büszkén feszíthet a vasiak kispadján, hiszen együttese a középmezőny stabil tagja, míg kollégája immár az álláskereső edzők táborába tartozik…

A Haladás részéről négy rutinos ember hiányzott: Fehér Zoltán a térdével bajlódik, Halmosi Péternek a vádlija fáj, Rózsa Dániel továbbra is hasfalizom-húzódás miatt szenved, Rajos Gábor fáradásos törést szenvedett a térdében, számára véget ért a bajnokság, Kenesei Krisztiánra és Kulcsár Kornélra pedig továbbra sem számítanak… A vendégektől Nagy Sándor bokasérülés, Daniel Orozco combizomhúzódás, Tóth Bence pedig csípőizom-szakadás miatt nem léphetett pályára.

A csapatokat szakadó eső fogadta, a második perc végére minden játékos bőrig ázott. A hetedik perc hozta az első veszélyes megmozdulást: Szabó Ottó bombáját vetődve védte Gőcze Gergő. A másik oldalon Kalász Milán próbálkozott, Szűcs Lajos szemmel verte a labdát, nem kellett komolyabban közbeavatkoznia. A folytatásban rendkívül töredezett volt a játék, a szombathelyi játékosok közül valaki félpercenként a földre került. A 18. percben előbb Kalász, majd Tóth Péter lövését védte a pápaiak kapusa. Négy perccel később egy bal oldali akció végén Schimmer lemaradt Quinteróról, aki a kapujából kint álló Gőcze mellett/fölött a hálóba tekert (0-1).

Csakhamar Dlusztus fejelt a hazai kapu mellé egy szögletet követően, aztán Arszics lőtt nem sokkal a kapu mellé, majd Griffiths mentett kétszer is fejjel saját kapuja előtt. A 37. percben Présinger beívelése után Gőcze csípte el kivetődve a labdát az érkező Griffiths elől.

A csereként beállt Ugrai Roland fél perccel a második félidő kezdete után kapura lőtt, de a labda elsuhant a gólvonal és Radó András lába előtt is. Az 54. percben Schimmer keresztbeívelése után az egyedül hagyott Kalász kapásból lőtt, a labda megpattant Dlusztus fején, és a tehetetlen Szűcs mellett a hálóba vágódott (1-1). Az 59. percben Radó átemelte a labdát Szűcs Lajos fölött, Ugrai nem érte el középen, Kalász pedig a gólvonalon álló Quintero lábába lőtt. A 69. percben Radó lépéselőnyben tört kapura, lövését Szűcs bravúrral védte, a kipattantó pedig az utolsó pillanatban eltakarították Nagy Gábor elől. Az ellentámadás végén Quintero lövése suhant el keresztbe a Haladás kapuja előtt.

A 73. percben Tóth Péter elvétett egy pápai beívelést, a labda így Marics elé került, aki alaposan meglepődött, és végül csak az oldalhálót találta el. Két perccel később Radó kacskaringózott a tizenhatoson belül, két embert is kicselezett, aztán a harmadik, Tajthy Tamás mellett elesett. Iványi játékvezető sípolt, de nem adott tizenegyest a Haladásnak, hanem színészkedésért sárgát adott Radónak. Majd a piros lapot is felmutatta, pedig a szombathelyiek fiatal csatárának még nem volt sárgája. Erre kisvártatva a bíró is rájött, és visszavonta a kiállítást.

A 87. percben Nagy Gábor lőtt kapura egy kipattanót szemből, 16 méterről, de Szűcs Lajos vetődve védett. A kipattanóra Andorka és Guzmics startolt, utóbbit Dlusztus visszarántotta. A bíró tizenegyest ítélt, piros lapot adott az öngólszerzőnek, és ezt nem is vonta vissza. A büntetőnél Szűcs balra vetődött, Radó András pedig a másik irányba lőtt (2-1).

Korábbi önmagához képest kimondottan jól játszott a Pápa, amely nem érdemelt vereséget.

– Az első félidőben szép gólt lőtt a Pápa, és jól is játszott. Aztán Ugrai Roland becserélése jót tett a hazai csapatnak, és szerkezeti váltás is történt – mondta a Rangadó.hu szakértője, Halmosi Zoltán, a Haladás egykori válogatott játékosa. – Megérdemelt volt a Haladás győzelme, amely akár több gólos is lehetett volna, a második felvonásban már nem volt gond a játékkal. Akkor lettem volna mérges, ha ezen a meccsen elmegy két pont. Szerintem a kihagyott helyzetek a fiatalság számlájára írhatók. Idő kérdése, és azok is bemennek. Akkor lenne baj, ha nem is kerülnének helyzetbe. Szerintem Radó András buktatásáért is tizenegyest kellett volna adnia a bírónak.

Olvasói sztorik