NB I

Szűcs Lajos: nem félünk a kieséstől

A kapus mérges, mert tavasszal két gólt rúgtak és abból egy öngól volt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Azzal, hogy hétvégén a Siófok megverte a Kaposvárt, a Pápa pedig vereséget szenvedett a Budapest Honvéd otthonában, már csak öt pont a különbség a két gárda között, és így négy fordulóval a bajnokság vége előtt nem érezheti biztonságban magát a Lombard együttese. Edzőt is váltott a csapat.

Szűcs Lajos a Rangadónak elmondta, hogy nem félnek a kieséstől, saját kezükben van a sorsuk, de ehhez gólokra is szükség lesz.

– Ez olyan, mintha egy csapat úgy akarna bennmaradni, hogy nem is kéne neki meccset játszani. Ezzel kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy jön hozzánk hétvégén az Eger, és hazai pályán játszunk még a Siófokkal is. Ha ezt a két mérkőzést megnyerjük, akkor úgy gondolom, hogy nincs miről beszélni. Nem azt kell várnunk, hogy majd úgy alakulnak az eredmények, hogy azok majd nekünk kedveznek, hanem nekünk kell úgy alakítani az eredményeket, hogy az jó legyen. Ezzel azt akarom mondani, hogy a sorsunk a mi kezünkben van. Végre gólt, gólokat kéne rúgnunk. Hétvégén is elég feldúlt voltam már a félidőben is, mert folyamatosan buta hibákból kapjuk a gólokat a bajnokságban. Ennél azonban még jobban bosszant az, hogy az eddigi kilenc tavaszi meccsünk során mindössze két gólt tudtunk rúgni. Ez finoman szólva is borzasztó átlag, nem beszélve arról, hogy a kettő rúgott találatból az egyik öngól volt. A futballt gólra játsszák, számtalanszor mondták róluk, hogy a tabella első harmadába tartozó csapatoknak is egyenrangú ellenfelei voltunk, de mégis kikaptunk. Jó lenne már, ha inkább a játék lenne rosszabb, és a pontokban jobban megmutatkozna a Lombard erőssége, mert én most is azt mondom, hogy ez a keret jóval erősebb, mint amit a tabella mutat.

A 39 éves hálóőr szerint még hat pontra van szüksége a Pápának ahhoz, hogy jövőre is az NB I-ben szerepelhessenek.

– Ilyenkor szokták a játékosok a sablondumát mondani, hogy mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálunk. Ez most is így van, egyértelmű, hogy az Eger ellenni hazai meccsre figyelünk először. Ha a hátralévő két hazai mérkőzésünket megnyerjük, akkor biztosan bennmaradunk.

Olvasói sztorik