NB I

Kieshet a Pápa?

Gyenge iramú mérkőzésen nyert a Honvéd az OTP Bank Liga 26. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 26. forduló
Bp. Honvéd FC – Lombard Pápa Termál FC 2-0 (1-0)
Bozsik Stadion, 2000 néző. Játékvezető: Erdős
Honvéd: Kemenes – Lovric, Ignjatovics, Tandia, Baráth – Nagy G., Zsivanovics, Vécsei – Tchami (Hidi, 74.), Délczeg (Bobál, 62.), Martínez (Holender, 59.). Edző: Marco Rossi
Pápa: Szűcs L. – Tóth G. (Maróti, 37.), Orozco, Rodenbücher, Németh M. (Présinger, a szünetben) – Quintero (Király, 67.), Tajthy, Lagator, Dlusztus, Arszics – Marics. Edző: Zsivóczky Gyula
Gólszerzők: Délczeg (tizenegyesből, 45.), Nagy G. (81.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Óriási pápai helyzettel indult a mérkőzés, azonban Lagator senkitől sem zavartatva nagyon gyengén lőtt a kispesti kapu mellé. Sajnos ezzel a ziccerrel ki is merült az első játékrész repertoárja, a küzdelmes, olykor-olykor kemény játék dominált inkább. Főként Tóth Gábor vétette észre magát erőszakosságával, a vendégek játékosa már a 12. percben besárgult, és a továbbiakban is folytatta veszélyes belépőit. Emiatt és a közben szerzett kisebb sérülései miatt Zsivóczky Gyula a 37. percben le is cserélte jobbszélső hátvédjét.
A félidőben alig forogtak veszélyben a kapuk, a 40. percben láthattuk az első nagyobb védést, Szűcs hárította Martínez lövését. Derült égből villámcsapásként jött a hazaiak vezető gólja: a Pápa rontott el egy labdafelhozatalt a ráadásban, Zsivanovicshoz került a labda, betört a tizenhatoson belülre, ahol Németh már csak szabálytalanul tudta megállítani. A megítélt tizenegyest Délczeg vágta a léc alá, így gyakorlatilag komoly helyzet nélkül szerezte meg a vezetést a Honvéd.

A második játékrész még gyengébb játékot hozott, mint az első. A Honvéd előnye tudatában nem kapkodott, a Pápa pedig egyszerűen nem tudott mit kezdeni ellenfelével. Mindkét csapat ötlettelenül, elképzelés nélkül passzolgatta, ívelgette a labdát. Az első 15 percben csak egy jócskán fölé szálló Tchami lövést jegyezhettünk fel. A 64. percben a csereként beállt Holender fordult le Marótiról, középre adott, de a szintén frissen érkező Bobál Gergely eltörte a labdát, így az ellenkező irányba elinduló pápai kapus még meg tudta szelídíteni azt. A cserékkel talán kissé felfrissült a hazaiak játéka, de a gólszerzéstől még így is nagyon messze álltak.

Egy-egy lövésnek örülhettek a nézők a nyolcvanadik percben, de Arszics próbálkozása a stadionon kívül, Hidi próbálkozása pedig Szűcs ölében halt el. A 81. percben Nagy Gergő indult meg a labdával, azonban nem célzott jól, így Szűcs ismét védeni tudott. Fél perccel később azonban már a pápai kapus is tehetetlen volt, Vécsei sarokkal visszakészített labdáját az előbb még hibázó Nagy váltotta gólra. Nem sokkal a vége előtt Holender találta el a lécet egy szabadrúgásból. A 89. percben a hazaiak legutolsó embere, Kemenes Szabolcs is játékba avatkozott: Présinger révén először lőtt kapura a Pápa, ezt hatástalanította a rutinos hálóőr. Bobál adhatta volna meg a kegyelemdöfést a vendégeknek, azonban Szűcs jól zárta a szöget, így maradt a kettő-null.

– Teljesen alárendelt szerepet játszott a Pápa a mai mérkőzésen – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott csatára. – Nem égett bennük a tűz, nem látszott, hogy ez a csapat bizony a kiesés ellen harcol. Gyenge játékot mutattak, kezdetlegesek voltak a támadásaik, ha ezeket egyáltalán támadásnak lehet nevezni. Nem láttam rajtuk, hogy mindent meg akarnának tenni a bennmaradásért, pedig a bajnokság végére szoros lett a mezőny hátul is, kellenének a pontok. Ezt pedig kihasználta a Honvéd, így tudott nyerni kettő-nullra. Sem a magyarok, sem a légiósok közül nem tudtam senkit sem kiemelni a mérkőzésen. Leginkább csak zsoldosokat láttam a pályán, nem profikat, akiknek a szenvedély, a játékszeretet adja a labdarúgás alapját.

Tiber Lászlóval a Siófok–Kaposvár mérkőzés után beszélgettünk, így persze arra is kíváncsiak voltunk, vajon az ottani eredmény mennyire zavarhatja meg a pápaiakat.

– Nagyon veszélyes lehet a Pápára a Siófok. Jóval motiváltabbnak tűnnek Horváth Károly fiai, egységesebb csapat benyomását keltik, mint a pápaiak. Még bármi megtörténhet a hátralevő fordulókban. Úgy gondolom, ha a Pápa – Siófok mérkőzésig nem tud meccset nyerni a Lombard, akkor a Siófok lesz helyzeti előnyben. Sokat számítanak a sikerek, a sikerélmény. Rá kell készülni egy mérkőzésre, nem elég pénteken eldönteni, hogy szombaton nyerni fogok. A szürke hétköznapokban kell felpörögni, és ebben úgy rézem, a Siófok most előbbre jár. Ha Pápán ki-ki meccset játszanának a bennmaradásért, nem biztos, hogy a hazaiak jönnének jól ki belőle.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik