NB I

Győzelem, tompa játékkal

Nem játszott jól az Újpest, mégis 1-0-ra nyert a többet támadó Lombard Pápa otthonában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 25. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Újpest FC 0-1 (0-0)
Pápa, 2700 néző. Játékvezető: Oláh G.
Pápa: Szűcs L. – Nagy S. (Tóth G., 53.), Dlusztus, Rodenbücher, Németh M. – Quintero, Tajthy, Tóth B. (Maróti, 37.), Szabó O. (Arszics, 66.), Griffiths – Marics. Edző: Zsivóczky Gyula
Pápa: Balajcza – Szélesi, Vermes, Antón, Iandoli – Simon K., Vasziljevics, Balogh B., Christ, Remili (Lázár B., a szünetben) – Kabát. Edző: Marc Leliévre
Gólszerző: Antón (79.)
Kiállítva: Griffiths (67.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pápai részről Balogh Balázs, Grőber Bence és Beliczky Gergő, az újpestiektől pedig Proesmans, Sztaniszavljevics, Moraes és Tshibuabua hiányzott sérülés miatt.

Nem szakadtak meg a csapatok a meccs elején… A 11. hozta az első fővárosi helyzetet, Simon Krisztián csinált egy cselt, majd az ötös magasságában lőtt, Szűcs Lajos azonban kiütötte a labdát a léc alól. Egy perccel később Tóth Bence ívelését Goran Marics elvitte Antón mellett, majd hét méterről lőtt, de Balajcza Szabolcs védett. A 33. percben Christ beadása minden újpesti és pápai játékos előtt elpattogott, és a kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A negyvenedik percben Nagy Sándor vezette a labdát, és bár Christ kísérte, illetve Balajcza is kimozdult a kapujából, a pápai védő mindkét vendégjátékos fölött átemelt, de végül elgurult a kapu előtt. Kisvártatva Szabó Ottó és Marics lövése is veszélyt okozott, de egyik sem ért gólt. Érdekes módon a Lombardnak volt több lehetősége az első félidőben.

Az 56. percben Szabó Ottó szabadrúgását a bevetődő Griffiths két méterről a kiszolgáltatott Balajcza Szabolcsba fejelte. A 63. percben Marics került nagy helyzetbe, de az oldalhálóba lőtt, a másik oldalon pedig Szélesi beadása után Kabát veszélyeztetett, de Szűcs védett. A 67. percben emberhátrányba került a házigazda, mert Szélesi buktatásáért Griffiths megkapta második sárga lapját.

A hetvenedik percben Kabát lapos beadását a nagy helyzetben érkező Simon Krisztián nem érte el, Szűcs fogta a labdát. A 75. percben némileg megélénkült a játék. Tajthy 16 méteres lövése alig vánszorgott el az alapvonalig, Tóth Gábor lecsapott rá, ám összecsúszott Balajczával. A játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást. Három perccel később Kabát szögletét Vasziljevics fejelte négy méterről kapura, de Szűcs a levegőben úszva kiöklözte a léc alá tartó labdát. A 79. percben Antón maradt elől a szögletet követően. Kapott egy remek labdát, és félfordulattal, Szűcs fölött a jobb alsó sarokba emelt (0-1).

A 82. percben Kabát passzolt Simonhoz, aki a másik oldalon érkező Lázár Bencét hozta óriási helyzetbe, ám a cserejátékos négy méterről a kapu fölé lőtt.

Többet támadott és többet veszélyeztetett a Pápa, de a második felvonásban emberhátrányba került, majd gólt kapott a tompán játszót Újpesttől, így pont nélkül maradt.

– Ilyen unalmas és érdektelen mérkőzést már nagyon régen láttam. Leszámítva az első félidő utolsó öt percét, ami egyértelműen a Pápáé volt. Addig egy-egy olyan lövésre emlékszem, ami helyzetecskének mondható – értékelte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Szanyó Károly, az Újpest egykori olimpikon csatára. – Ami a második félidőt illeti, nem akarom degradálni az Újpestet, mert a győzelmet nem kell megmagyarázni, örüljünk a három pontnak, de talán a múlt héti, Pécs elleni teljesítmény a vaktyúk is talál szemet kategóriába tartozott, mert most ugyanazt láttam, amit előtte: ritmustalan játék, semmi elképzelés. Nem ez volt év mérkőzése…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik