NB I

Szektorbezárás mellett döntöttek

A Honvéd-szurkolók továbbra is huhognak, ezért Hemingway betartja, amit korábban ígért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága a Bp. Honvéd – Kecskemét mérkőzésen a hazai szurkolók egy kis csoportjának rasszista megnyilvánulása miatt a kispesti klubot 300 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A rasszista magatartás a 85. percben megnyilvánult huhogás volt.

Ugyan a huhogás a Kecskemét egyik játékosának szólt, de képzeljük el, hogy a mi játékosaink közül Tandia, Tchami vagy King mit érezhetett, amikor a Kispest-szektorban szurkolóink közé keveredett kis csőcselékcsoport beindította tevékenységét – áll a Bp. Honvéd közleményében.

A szurkolás a csapatról, a Budapest Honvédról, Kispestről szól. A fent említett büntetés és magatartás a Ferencváros elleni 400 ezer forintos pénzbüntetést, és az utána kiadott klubközleményt követi, amelyben tájékoztattuk szurkolóinkat a konzekvenciákról. A morális megítélésen kívül tudomásul kell venni, hogy néhány hete a Magyar Labdarúgó Szövetség szigorú szabályozást léptetett életbe, amely eredményeként a Honvéd minden héten számlát kap (az utolsó két hétben összesen 700 ezer forint értékben). A huhogást, mint különösen visszataszító rasszista megnyilvánulást, erőteljesen büntetik.

Az előző, április 18-án kiadott közleményben a klubvezetés tudatta a szurkolókkal, hogy amennyiben a Ferencváros elleni mérkőzésen tanúsított rasszista magatartás megismétlődik, a felháborító viselkedés helyszínét, a Bozsik Stadion úgynevezett Kispest-szektorát a követező mérkőzésre bezárják. Miután ez bekövetkezett, a május 4-én, szombaton rendezendő, Lombard Pápa elleni meccsre azt a szektor valóban bezárják. A szektorbezárás erre az egy mérkőzésre szól. Akinek oda szól a bérlete, annak erre az egy találkozóra a családi szektor egy meghatározott helyére biztosítanak belépési lehetőséget.

„A szektor bezárását nehéz szívvel rendeljük el, de ez az első lépés a közénk nem való, gyalázatos, rasszista elemek kizárására” – zárul a közlemény.

Olvasói sztorik