NB I

Megtalálták a Fradi-játék ellenszerét

A Honvéd hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Ferencvárost a huszadik forduló pótolt meccsén.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 20. forduló
Bp. Honvéd – Ferencvárosi TC 1-0 (0-0)
Bozsik Stadion, 4500 néző. Játékvezető: Iványi
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Ignjatovics, Tandia, Zsivanovics – Nagy G., Diarra (Hidi, 72.), Vécsei – Lanzafame (Holender, 84.), Martínez, Tchami (Bobál G., 79.). Edző: Marco Rossi
FTC: Jova – Somália, Gyömbér, Besics, Sváb (Klein, 84.) – Jenner, Csukics (Orosz M., 62.), Leonardo, Józsi, Aborah – Böde. Edző: Ricardo Moniz
Gólszerző: Tchami (57.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A rangadó előtt megtalálták egymást a szurkolók! A 42-es villamos megállójánál, a stadion közelében mintegy húsz Fradi-szurkoló került összetűzésbe Honvéd-drukkerekkel. Üvegekkel dobálták egymást, de kukák is áldozatául estek a konfliktusnak. A rendőrség nagy erőkkel van jelen a helyszínen, és szétválasztotta a két tábort – számolt be a helyszínről az MNO tudósítója.

Csupán három magyar játékos szerepelt a kispestiek kezdőcsapatában, mert Hidi, Ivancsics és Délczeg is a kispadra szorult, ahogyan a túloldalon Perics is. A hazaiaktól Baráth Botond eltiltás, Marshal Johnson és Vernes Richárd sérülés miatt hiányzott. A vendégek Júnior Fell, Alempijevics, Ionescu és Otten játékára nem számíthattak sérülés miatt. Jenner és Bönig felépült, előbbi visszakerült a kezdőbe, utóbbi helyett viszont továbbra is Sváb Dániel játszik.

Letámadással próbálkozott a Fradi, de eleinte nem tudott döntő fölénybe kerülni, részben azért sem, mert a sok szabálytalanság miatt rendkívül töredezett volt a játék. A 23. percig nem alakult ki komoly helyzet, akkor pedig Lanzafame távoli bombáját védte Jova Levente. Két perccel később Csukics tört be a tizenhatoson belülre, és hiába volt nagy ziccerben, nem lőtt időben, és Ignjatovics menteni tudott.

A 31. percben Jenner ívelt szabadrúgása a lécről pattant ki. Két perc múlva Martínez éles szögből leadott lövését (vagy beadását?) elcsípte Jova. A 39. percben Jenner szabadrúgása után a menteni igyekvő Tandia majdnem saját kapujába fejelt. A szünet előtt Martínez beadása elszállt az őrizetlenül hagyott Tchami feje felett!

A második felvonás Tchami lövésével kezdődött, a labda csupán arasznyival suhant el a kapufa mellett, de Jova rajta volt. Négy perccel később Lanzafame beadására Lovrics és Jova sem mozdult tökéletesen, úgyhogy odalett a helyzet. Az 54. percben Csukics fogott padlót Lovrics szorításában a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem adott büntetőt. Három perccel később Lanzafame passzát Martínez játszotta Vécsei elé, akinek a beadását Tchami fejelte a Fradi hálójába. A védekező játékosok közül Somalia és Csukics, is hibázott, Sváb Dániel és Józsi György pedig nem tudott közbeavatkozni (1-0).

A kapott gól hatására még inkább rákapcsolt a Ferencváros, de ez teret engedett a Honvéd kontráinak. A hazaiak bátran játszottak, de a vendégek mezőnyfölénye egyre nyomasztóbbá vált. A 73. percben Gyömbér Gábor távoli lövése alig tévesztett célt. Egy perccel később Orosz Márk, majd Józsi került helyzetbe, de az egyenlítés elmaradt. A nyolcvanadik percben Martínez a kapu közelében passz helyett lőtt, de gyenge kísérlete az oldalhálóban kötött ki. Két perccel ezután Besics távoli, lapos szabadrúgása a kapufa mellett suhant el.

A 84. percben Jenner beadása éppen csak elsuhant Aborah előtt az ötösön, majd Józsi lőtt a jobb alsó mellé 12 méterről. Két perc múlva Besics elvesztette a labdát, Vécsei egyes-egyedül nyargalt a Fradi kapuja felé, de lövés helyett tizenegyest akart, elesett, ám a játékvezető nem ette meg. A reklamáló Marco Rossi vezetőedzőt a bíró elküldte a kispadtól. Az utolsó pillanatban Kemenes Szabolcsnak óriási bravúrral védenie kellett Klein fejesét, de ezt a feladatot is megoldotta, így csapata némi meglepetésre 1-0-ra győzött a Ferencváros ellen.

A meccs összképe alapján teljesen megérdemelten nyert a Honvéd, mert Marco Rossi megtalálta a tavasszal eddig veretlenül menetelő rivális játékának ellenszerét, játékosai pedig remekül kivitelezték a taktikát. Az FTC mezőnyfölénye meddőnek bizonyult, játékosai a befejezéseknél pontatlanok voltak.

A mérkőzésről a Rangadó.hu szakértője, Szűcs Mihály, a Ferencváros egykori kiváló játékosa, a Soroksár edzője mondta el véleményét:

Azt láttam, hogy fásultabb volt az egész Ferencváros, aminek több oka is lehet, nekik kell kideríteniük, mi van emögött. Nem csak egy-két játékos, hanem az egész csapat fásultan játszott. Szembetűnő volt, hogy Böde Dánielig el sem jutottak a labdák, helyzetbe is alig került. Talán két lehetőség lett volna a Fradi számára, amiből helyzetecske kialakult, mindkettő Jenner bepasszolt labdája után. Ez a mostani Ferencvárostól kevés. Egyébként vannak ilyen napok, a legnagyobb csapatok életébe is becsúszik egy indiszponáltabb meccs. Ha az FTC tud dominálni, Somalia veszélyesen lép be a támadásokba. Nagyon kedvelem, mint embert, és mint játékost is, de a védekezési hiányosságai most is kijöttek.

Az Újpest ellen is így kaptuk a gólt, és a mostani meccsen sem csak egy eset volt, hanem rendszeresen megverték azon az oldalon. Nem véletlen, hogy a másik szélen sokkal zártabban védekezett a Fradi. Szembetűnő volt, hogy a Honvéd kifejezetten rájátszott erre. A kreatív játékosok tompább teljesítménye rányomta a bélyegét a vendégek játékára, a középpályán Aborah, Leonardo és Jenner sem tudott olyat hozzátenni a csapat összteljesítményéhez, amivel el tudták volna dönteni a maguk javára a mérkőzést. Szép sorozat volt, amit mostanában produkált a Fradi, de az a szép a futballban, hogy hamarosan jön a javítási lehetőség a Diósgyőr ellen. Megint ki fog jönni, hogy az FTC milyen állapotban van erőnlétileg, szerintem ebből jól fognak kijönni.

Olvasói sztorik